La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

6 d'Agost: La Transfiguració del Senyor (B)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 9,2-10): Jesús va prendre amb Ell Pere, Jaume i Joan, se'ls endugué a part tots sols dalt d'una muntanya alta i es transfigurà davant d'ells; els seus vestits es tornaren resplendents. Llavors se'ls va aparèixer Elies amb Moisès, i conversaven amb Jesús. En aquell temps, Jesús va prendre amb Ell Pere, Jaume i Joan, se'ls endugué a part tots sols dalt d'una muntanya alta i es transfigurà davant d'ells; els seus vestits es tornaren resplendents i tan blancs que cap tintorer del món no hauria pogut blanquejar-los així. Llavors se'ls va aparèixer Elies amb Moisès, i conversaven amb Jesús. Pere digué a Jesús: «Rabí, és bo que estiguem aquí dalt. Hi farem tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies». No sabia pas què deia, d'esglaiats que estaven.

Llavors es formà un núvol que els anà cobrint, i del núvol va sortir una veu: «Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo». Però de sobte, mirant al seu voltant, ja no veieren ningú més, sinó Jesús tot sol amb ells. Mentre baixaven de la muntanya, Jesús els va manar que no expliquessin a ningú allò que havien vist, fins que el Fill de l'home hagués ressuscitat d'entre els morts. Ells retingueren aquestes paraules, però discutien entre ells què volia dir això de «ressuscitar d'entre els morts».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem la solemnitat de la Transfiguració del Senyor. La muntanya del Tabor, com la del Sinaí, és el lloc de la proximitat amb Déu. És el lloc de la pregària on hom és en la presència del Senyor, com Moisès i Elies que apareixen amb Jesús transfigurat tot parlant amb Ell sobre l’Èxode que l’esperava a Jerusalem (és a dir, la seva passió i mort).

—La Transfiguració ens recorda que les alegries sembrades per Déu en la vida no són punts d’arribada, sinó llums que Ell ens dóna en la peregrinació terrena.