La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

10 d'Agost: Sant Llorenç, diaca i màrtir

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 12,24-26): Jesús digué als seus deixebles: «Si algú es vol fer servidor meu, que em segueixi, i s'estarà on jo m'estic. El Pare honorarà els qui es fan servidors meus». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Us ho ben asseguro: si el gra de blat, quan cau a la terra, no mor, queda ell tot sol, però si mor, dóna molt de fruit. Els qui estimen la pròpia vida, la perden, i els qui no l'estimen en aquest món, la guarden per a la vida eterna. Si algú es vol fer servidor meu, que em segueixi, i s'estarà on jo m'estic. El Pare honorarà els qui es fan servidors meus».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui admirem la serenor amb què sant Llorenç afrontà el seu martiri, l’any 257. Eren moments de persecució. El Papa sant Sixte fou martiritzat. Llorenç era un dels diaques que l'assistien. Ell s’ocupava de l’ajut als pobres de Roma. L’autoritat li concedí tres dies per a reunir les riqueses de l’Església i lliurar-les a l’Emperador. Però, sorpresa!: sant Llorenç es presentà amb una llarga cua de captaires, pobres, malalts, esguerrats... als quals ell atenia. Heus aquí els tresors de l’Església!

—21 segles després, els tresors del Crist no han canviat... Som nosaltres els qui hauríem de canviar!