La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

15 d'Agost: L'Assumpció de la Mare de Déu

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,39-56): Maria digué: «La meva ànima magnifica el Senyor, el meu esperit celebra Déu que em salva (...). Des d'ara totes les generacions em diran benaurada, perquè el Totpoderós obra en mi meravelles». En aquells dies, Maria se n'anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea, va entrar a casa de Zacaries i saludà Elisabet. Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria, l'infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l'Esperit Sant. Llavors cridà amb totes les forces: «Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves entranyes! Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor em vingui a visitar? Tan bon punt he sentit la teva salutació, l'infant ha saltat de joia dins les meves entranyes. Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t'ha anunciat es complirà!».

Maria digué: «La meva ànima magnifica el Senyor, el meu esperit celebra Déu que em salva, perquè ha mirat la petitesa de la seva serventa. Des d'ara totes les generacions em diran benaurada, perquè el Totpoderós obra en mi meravelles: el seu nom és sant, i l'amor que té als qui creuen en Ell s'estén de generació en generació. Les obres del seu braç són potents: dispersa els homes de cor altiu, derroca els poderosos del soli i exalta els humils; omple de béns els pobres, i els rics se'n tornen sense res. Ha protegit Israel, el seu servent, com havia promès als nostres pares; s'ha recordat del seu amor a Abraham i a la seva descendència per sempre». Maria es va quedar uns tres mesos amb ella, i després se'n tornà a casa seva.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui es compleixen les paraules profètiques de Santa Maria: totes les generacions la felicitem. No és per a menys! La Mare de Déu és conduïda al cel: tota Ella!, amb tota la seva humanitat, ànima i cos!. Els àngels resten bocabadats davant de tanta bellesa. Amb el temps, nosaltres seguirem les passes de la Nostra Mare: també amb ànima i cos!

—Per tant..., atenció, atenció amb el cos! Al cel només hi ha lloc per als “cossos ecològics” (per a les disbauxes hi ha un lloc “alternatiu”).