La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

24 d'Agost: Sant Bartomeu, apòstol

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 1,45-51): Natanael li replicà: «De Natzaret en pot sortir res de bo?». En aquell temps, Felip va trobar Natanael i li digué: «Hem trobat aquell de qui van escriure Moisès, en els llibres de la Llei, i també els profetes: és Jesús, fill de Josep, de Natzaret». Natanael li replicà: «De Natzaret en pot sortir res de bo?». Felip li diu: «Vine i ho veuràs». Quan Jesús veié Natanael que venia cap a ell, digué: «Mireu un autèntic israelita, un home que no enganya». Li diu Natanael: «D'on em coneixes?». Jesús li respon: «Abans que Felip et cridés, t'he vist sota la figuera». Li diu Natanael: «Rabí, tu ets el Fill de Déu, tu ets el Rei d'Israel». Jesús li digué: «¿Creus només perquè t'he dit que t'havia vist sota la figuera? Coses més grans veuràs!». I afegí: «Us ho ben asseguro: veureu obert el cel, i els àngels de Déu pujant i baixant sobre el Fill de l'home».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem sant Bartomeu (Natanael), un dels dotze Apòstols. Com són les coses! Natanael va fer una bona patinada en parlar malament de Natzaret, el poble de Santa Maria. Jesús, però, l’acollí amb la major amabilitat: «Mireu un autèntic israelita, un home que no enganya». Quin elogi! Així d’amable és Déu! Natanael no coneix Jesús: ni tan sols sap on havia nascut. En canvi, Jesús sí que coneix Natanael, i a fons!

—Bon consell el de Felip! «Vine i ho veuràs»... Natanael hi anà, veié i es “rendí”: «Rabí, tu ets el Fill de Déu, tu ets el Rei d'Israel». Amb molt poc es va “rendir” davant Déu. I tu? Necessites molt?