La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

18 d'octubre: Sant Lluc, evangelista

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 10,1-9): Jesús els deia: «La collita és abundant, però els segadors són pocs». En aquell temps, el Senyor en designà uns altres setanta-dos i els envià de dos en dos perquè anessin davant seu a cada poble i a cada lloc per on ell mateix havia de passar. Els deia: «La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors. Aneu: jo us envio com anyells enmig de llops. No porteu bossa, ni sarró, ni sandàlies, i no us atureu a saludar ningú pel camí.

»Quan entreu en una casa, digueu primer: ‘Pau en aquesta casa’. Si allí hi ha algú que n'és digne, la pau que li desitgeu reposarà damunt d'ell; si no, tornarà a vosaltres. Quedeu-vos en aquella casa, menjant i bevent el que tinguin: el qui treballa, bé es mereix el seu jornal. No aneu de casa en casa. Si entreu en una població i us acullen, mengeu el que us ofereixin, cureu els malalts que hi hagi i digueu a la gent: ‘El Regne de Déu és a prop vostre’».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui li agraïm a sant Lluc un gran “invent”: els seus escrits (el seu Evangeli i els “Fets dels Apòstols”). ¿Hi ha molt collita i pocs braços? Doncs aquí tenim els escrits! S’han estès molt per tot el món, inclús fins allí on els apòstols han tardat més en arribar. Lluc tenia molt bona formació: era metge! Per a redactar els seus escrits, com a bon científic, primer s’informà (va fer una investigació). Vint-i-un segles després no hi ha hagut escrit més editat que el Nou Testament.

—Per si no n’hi hagués prou, ara tenim internet: la Paraula de Déu viatja pel món quasi a la velocitat de la llum (i sense cost!). Si sant Lluc hagués tingut internet!!!