La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

1 de Novembre: Tots Sants

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,1-12a): Llavors, prenent la paraula, [Jesús] començà a instruir-los dient: «Feliços els pobres en l'esperit: d'ells és el Regne del cel!». En aquell temps, en veure Jesús les multituds, pujà a la muntanya, s'assegué, i se li acostaren els deixebles. Llavors, prenent la paraula, començà a instruir-los dient: «Feliços els pobres en l'esperit: d'ells és el Regne del cel! Feliços els qui ploren: Déu els consolarà! Feliços els humils: ells posseiran la terra! Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: Déu els saciarà! Feliços els compassius: Déu se'n compadirà! Feliços els nets de cor: ells veuran Déu! Feliços els qui treballen per la pau: Déu els anomenarà fills seus! Feliços els perseguits pel fet de ser justos: d'ells és el Regne del cel! Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies! Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui l’Església fa honor —celebra— totes aquelles persones que ja han traspassat la frontera del temps i es troben “vivint” en la pau eterna del Cel. Allí hi són avantpassats nostres, familiars i amics estimats! I allí ens esperen! Però, on és “allí”?, com és aquest “allí”? Sant Pau ens diu que cap home no ha vist ni imaginat mai allò que Déu té preparat per als qui l’estimen.

—Imagina’t un món en el que Déu és “tot per a tots” (on tots admiren la grandesa de Déu i pensen en els altres): és el món dels pobres en l’esperit! (precisament, els qui no van sobrats per la vida com “fantasmes autosuficients”).