La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

2 de Novembre: Commemoració de tots els fidels difunts

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 23,33.39-43): Jesús li digué: «T'ho asseguro: avui seràs amb mi al paradís». Quan els soldats arribaren a l'indret anomenat la Calavera, hi van crucificar Jesús amb els criminals, l'un a la dreta i l'altre a l'esquerra. Un dels criminals penjats a la creu l'injuriava dient: «¿No ets el Messies? Doncs salva't a tu mateix i a nosaltres!». Però l'altre, renyant-lo, li respongué: «¿Tu tampoc no tens temor de Déu, tu que sofreixes la mateixa pena? I nosaltres la sofrim justament, perquè rebem el que mereixen els nostres actes, però aquest no ha fet res de mal». I deia: «Jesús, recorda't de mi quan arribis al teu Regne». Jesús li digué: «T'ho asseguro: avui seràs amb mi al paradís».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui veiem el “bon lladre” (Dimas) que, trobant-se amb les “mans buides” i a punt de morir, diu: «Jesús, recorda't de mi quan arribis al teu Regne». Una preciosa petició i una bona lliçó per a nosaltres: si som pobres en l’esperit ens posarem a les mans de Déu. Només Ell pot purificar-me per tal d’arribar al Cel. —Jesús, perdoneu-me, disculpeu-me les vegades que us he disgustat... Dimas demana un “regne” i Jesús li garanteix el millor dels regnes: el Paradís.

—Jesús es lliura per tots i nosaltres demanem aquest Paradís per a TOTS els qui ja han eixit. Algun dia també “sortiràs” i t’agradarà que els altres t’ajudin tot demanant per a tu aquest Paradís.