La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

9 de Novembre: Dedicació de la Basílica del Laterà a Roma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 2,13-22): Jesús els contestà: «Destruïu aquest santuari, i en tres dies l'aixecaré». Quan era a prop la Pasqua dels jueus, Jesús va pujar a Jerusalem. En el recinte del temple va trobar els venedors de vedells, de moltons i de coloms, i els canvistes asseguts als seus llocs. Llavors es va fer un fuet de cordes i els tragué tots fora del temple, tant els moltons com els vedells. Va tirar per terra les monedes dels canvistes i els va abocar les taules; i digué als venedors de coloms: «Traieu això d'aquí! No convertiu en mercat la casa del meu Pare!». Els seus deixebles recordaren allò que diu l'Escriptura: «El zel del teu temple em consumeix».

Llavors els jueus el van interrogar: «Amb quin senyal ens demostres que pots obrar així?». Jesús els contestà: «Destruïu aquest santuari, i en tres dies l'aixecaré». Els jueus replicaren: «Aquest santuari ha estat construït en quaranta-sis anys, i tu el vols aixecar en tres dies?». Però Ell es referia al santuari del seu cos. Per això, quan va ressuscitar d'entre els morts, els seus deixebles recordaren que havia dit això, i van creure en l'Escriptura i en la paraula de Jesús.

Il·lustració: Pau Morales

Avui ens unim especialment al Bisbe de Roma. A vegades pensem que el Vaticà és la “catedral” de l’Església Catòlica, però no és així! L’Església Universal existeix i s’encarna en les Esglésies Particulars, és a dir, les diòcesis. Entre elles sobresurt la de Roma perquè “presideix en la caritat”. En tot cas, Jesúscrist —el vertader Santuari de Déu— està en totes aquestes Esglésies Particulars.

—Jesús encarregà a Simó Pere de vetllar per la fe dels fidels. Pere establí la seva Seu a Roma i, des de les hores, tots els Papes que el succeeixen exerceixen la seva missió des d’allí, essent la seva catedral la Basília de Sant Joan del Laterà.