La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

30 de Novembre: Sant Andreu, apòstol

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 4,18-22): Jesús (...) veié dos germans, Simó, l'anomenat Pere, i el seu germà Andreu, que tiraven les xarxes a l'aigua. Eren pescadors. Jesús els diu: «Veniu amb mi i us faré pescadors d'homes». Ells deixaren immediatament les xarxes i el van seguir. En aquell temps, Jesús, tot caminant vora el llac de Galilea, veié dos germans, Simó, l'anomenat Pere, i el seu germà Andreu, que tiraven les xarxes a l'aigua. Eren pescadors. Jesús els diu: «Veniu amb mi i us faré pescadors d'homes». Ells deixaren immediatament les xarxes i el van seguir.

Una mica més enllà veié altres dos germans, Jaume, fill de Zebedeu, i el seu germà Joan. Eren a la barca amb Zebedeu, el seu pare, repassant les xarxes, i Jesús els va cridar. Ells deixaren immediatament la barca i el pare i el van seguir.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem sant Andreu, germà de sant Pere. Andreu era deixeble de Joan Baptista; i un dia escoltà que el Baptista proclamava Jesús com “l’Anyell de Déu”. Aleshores, es mogué i seguí el Senyor. Fou el mateix Andreu qui parlà de Jesús a Simó Pere.

—Avui els veiem tots dos —Andreu i Pere— treballant. Jesús els crida i el segueixen immediatament. Quant tardem nosaltres en seguir-lo?