La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

26 de Desembre: Sant Esteve, protomàrtir

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 10,17-22): Jesús digué als seus Apòstols: «Aneu alerta amb la gent: per causa meva us portaran als tribunals i us assotaran a les sinagogues». En aquell temps, Jesús digué als seus Apòstols: «Aneu alerta amb la gent: per causa meva us portaran als tribunals i us assotaran a les sinagogues, i us conduiran davant els governadors i els reis perquè doneu testimoni davant d'ells i davant els pagans. Quan us hi portin no us preocupeu del que haureu de dir ni de com parlareu: en aquell moment direu allò que us serà inspirat, perquè no sereu vosaltres qui parlareu, sinó que l'Esperit del vostre Pare parlarà per mitjà vostre. Un germà portarà a la mort el seu germà, i un pare, el seu fill; els fills es rebel·laran contra els pares i els mataran. Tothom us odiarà per causa del meu nom. Però el qui es mantindrà ferm fins a la fi se salvarà».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui experimentem sentiments contraposats: ahir celebràvem el naixement de Jesús i ara celebrem la mort de sant Esteve. Sembla un contrasentit, però no ho és! Esteve fou el primer cristià en imitar completament Jesús: entregà la seva vida com el Crist, tot lloant el Pare del cel i perdonant els qui el maltractaven. En realitat, avui celebrem el triomf de sant Esteve (el seu veritable “naixement”).

—Jesús nasqué per a donar la vida per nosaltres. Esteve for el primer en seguir-lo. Ara ens toca a nosaltres “morir” una mica cada dia servint Déu i els altres.