La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

27 de Desembre: Sant Joan, apòstol i evangelista

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 20,2-8): Maria Magdalena se'n va corrents a trobar Simó Pere i l'altre deixeble, aquell que Jesús estimava, i els diu: «S'han endut el Senyor fora del sepulcre i no sabem on l'han posat». Pere i l'altre deixeble van sortir cap al sepulcre. El diumenge, Maria Magdalena se'n va corrents a trobar Simó Pere i l'altre deixeble, aquell que Jesús estimava, i els diu: «S'han endut el Senyor fora del sepulcre i no sabem on l'han posat». Pere i l'altre deixeble van sortir cap al sepulcre. Corrien tots dos junts, però l'altre deixeble s'avançà a Pere i va arribar primer al sepulcre, s'ajupí i veié aplanat el llençol d'amortallar, però no hi va entrar. Després arribà també Simó Pere, que el seguia, i va entrar al sepulcre; veié aplanat el llençol d'amortallar, però el mocador que li havien posat al cap no estava aplanat com el llençol, sinó que continuava lligat a part. Llavors va entrar també l'altre deixeble, que havia arribat primer al sepulcre, ho veié i cregué.

Il·lustració: Mn. Miguel Rodríguez Ugalde (Miroug)

Avui fem homenatge a sant Joan. Era el més jove dels Apòstols i a ell li devem el darrer dels Evangelis escrits. Romangué al peu de la Creu juntament amb la Mare de Jesús. Allí, d’alguna manera, Joan visqué el seu “martiri”. Déu li concedí ser un dels primers testimonis del Crist ressuscitat. En veure com havia quedat el sepulcre, immediatament “cregué”.

—Perseverà al peu de la Creu; anà corrents al sepulcre... Així és com un troba Jesús!