La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts XVII de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,36-43): En aquell temps, (...) els deixebles se li acostaren i li digueren: «Explica'ns la paràbola del jull sembrat en el camp». Ell els digué: «(...) Així com arrenquen el jull i el cremen al foc, així passarà a la fi del món: el Fill de l'home enviarà els seus àngels a arrencar del seu Regne tots els qui fan caure en pecat i els qui obren el mal, i els llançaran a la fornal ardent; allà hi haurà els plors i el cruixit de dents. Llavors els justos resplendiran com el sol en el Regne del seu Pare. Qui tingui orelles, que escolti».

No tot acaba amb la mort: el judici de Déu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, la paràbola del jull ens transmet un doble missatge. Primer, per al temps actual: durant aquest "temps de l'Església" constatarem que juntament amb el Regne de Déu —que ens portà Jesucrist— apareix també el mal. Déu no es precipita en extirpar-lo: és la "paciència de Déu", que respecta la llibertat humana, perquè Ell ens deixa caminar aferrats a una corda molt llarga.

Segon, per al més enllà del temps: no tot acaba amb la mort. És la certesa fonamental de què parteix la fe cristiana (i, en distintes modalitats, és comuna a tota la humanitat). La persona sap, en certa manera, que hi ha quelcom més, una altra cosa. Això significa que tenim una responsabilitat envers Déu, que existeix un judici, i que la vida humana pot fructificar o fracassar.

—Us demanem, Senyor, que ens ajudeu a donar fruit en les nostres vides, un fruit que romangui. Solament així la terra es transforma de vall de llàgrimes en "jardí de Déu".

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.