La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous XXIV de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 7,36-50): En aquell temps, un fariseu invità Jesús a menjar amb ell. Jesús entrà a casa del fariseu i es posà a taula. Hi havia al poble una dona que era una pecadora. Quan va saber que Jesús era a taula a casa del fariseu, hi anà amb una ampolleta d'alabastre plena de perfum i es quedà plorant als peus de Jesús, darrere d'Ell. Li mullava els peus amb les llàgrimes, els hi eixugava amb els cabells, els hi besava i els hi ungia amb perfum.

El fariseu que havia convidat Jesús, en veure això, pensà: «Si aquest fos profeta, sabria qui és aquesta dona que el toca i quina mena de vida porta: és una pecadora». Jesús li digué: «Simó, (...) t'asseguro que els seus molts pecats li han estat perdonats: per això ella estima molt. Aquell a qui poc és perdonat, estima poc» (...).

El sagrament de la Penitència: la realitat del pecat a la llum de la misericòrdia infinita de Déu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, inesperadament, entra un "convidat" no previst: una coneguda pecadora pública. És comprensible el malestar dels presents, que a la dona no sembla preocupar-li. Ella avança i es deté als peus de Jesús. Havia escoltat les seves paraules de perdó i d'esperança envers tots, àdhuc per a les prostitutes. Amb les seves llàgrimes mulla els peus de Jesús, els eixuga amb els seus cabells, els besa i els ungeix amb un agradable perfum. En actuar així, la pecadora vol expressar l'afecte i la gratitud que té envers el Senyor amb gestos que a ella li són familiars, malgrat que la societat els censuri.

Cal ajudar els qui es confessen a experimentar la tendresa divina per a tots els pecadors penedits, que tants episodis evangèlics mostren amb tonalitats d'intensa commoció. En el sagrament de la Reconciliació, qualsevol que sigui el pecat comès, si el reconeixem humilment i acudim amb confiança al sacerdot confessor, sempre experimentarem l'alegria pacificadora del perdó de Déu.

—A qui estima molt, Déu li perdona tot.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.