La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 24 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 7,36-50): En aquell temps, un fariseu invità Jesús a menjar amb ell. Jesús entrà a casa del fariseu i es posà a taula. Hi havia al poble una dona que era una pecadora. Quan va saber que Jesús era a taula a casa del fariseu, hi anà amb una ampolleta d'alabastre plena de perfum i es quedà plorant als peus de Jesús, darrere d'Ell. Li mullava els peus amb les llàgrimes, els hi eixugava amb els cabells, els hi besava i els hi ungia amb perfum.

El fariseu que havia convidat Jesús, en veure això, pensà: «Si aquest fos profeta, sabria qui és aquesta dona que el toca i quina mena de vida porta: és una pecadora». Jesús li digué: «Simó, (...) t'asseguro que els seus molts pecats li han estat perdonats: per això ella estima molt. Aquell a qui poc és perdonat, estima poc» (...).

El sagrament de la Penitència: la realitat del pecat a la llum de la misericòrdia infinita de Déu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, inesperadament, entra un "convidat" no previst: una coneguda pecadora pública. És comprensible el malestar dels presents, que a la dona no sembla preocupar-li. Ella avança i es deté als peus de Jesús. Havia escoltat les seves paraules de perdó i d'esperança envers tots, àdhuc per a les prostitutes. Amb les seves llàgrimes mulla els peus de Jesús, els eixuga amb els seus cabells, els besa i els ungeix amb un agradable perfum. En actuar així, la pecadora vol expressar l'afecte i la gratitud que té envers el Senyor amb gestos que a ella li són familiars, malgrat que la societat els censuri.

Cal ajudar els qui es confessen a experimentar la tendresa divina per a tots els pecadors penedits, que tants episodis evangèlics mostren amb tonalitats d'intensa commoció. En el sagrament de la Reconciliació, qualsevol que sigui el pecat comès, si el reconeixem humilment i acudim amb confiança al sacerdot confessor, sempre experimentarem l'alegria pacificadora del perdó de Déu.

—A qui estima molt, Déu li perdona tot.