La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres IV de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 6,14-29): En aquell temps, l'anomenada de Jesús s'havia estès pertot arreu, i el rei Herodes en va sentir parlar. Alguns deien: «És Joan Baptista que ha ressuscitat d'entre els morts, i per això té el poder d'obrar miracles». D'altres deien: «És Elies». I d'altres: «És un profeta, semblant als antics profetes». Herodes, sentint tot això, deia: «És Joan, el qui jo vaig fer decapitar, que ha ressuscitat». En efecte, Herodes era el qui havia fet agafar Joan, l'havia encadenat i l'havia tancat a la presó, a causa d'Herodies, la dona del seu germà Filip, amb la qual ell s'havia casat. Joan deia a Herodes: «No t'és permès de conviure amb la dona del teu germà» (...).

L'home és "ànima que s'expressa en el cos" i "cos vivificat per un esperit immortal"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, la barreja de superstició (espiritual) i frivolitat (corporal) d'Herodes acaben amb la vida del Baptista, portaveu de la veritat sobre el matrimoni. La correcta relació entre l'home i la dona enfonsa les seves arrels en l'essència de l'ésser humà: què és l'home? I aquesta pregunta mena a la qüestió: qui és Déu?

La "Bíblia" respon que l'home és creat a imatge de Déu, i Déu mateix és amor. Per tant, l'home és semblant a Déu en la mesura en què estima. D'aquí deriva la connexió indissoluble entre esperit i cos: l'home és "ànima que s'expressa en el cos" i "cos vivificat per un esperit immortal". És a dir, el cos de l'home i de la dona té un "caràcter teològic". Conseqüentment, la sexualitat humana no és un "afegitó", sinó que pertany al "ser persona": té ple sentit no com "quelcom" de la persona, sinó com expressió de l'ésser personal.

—En aquesta "totalitat de l'home" la llibertat del "sí" ha de significar "sempre".

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.