La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts VI de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 8,14-21): En aquell temps, els deixebles s'havien oblidat de proveir-se de pans i tan sols en portaven un a la barca. Jesús els va fer aquesta advertència: «Estigueu alerta, aneu amb compte amb el llevat dels fariseus i el llevat d'Herodes» (...).

La temptació: aparença de realisme

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesucrist, tot denunciant el "llevat" (= malícia) d'Herodes, desemmascara un dels trets de la temptació pecaminosa: l'aparença de realisme. En prendre decisions és quan emergeix la qüestió: què és el que veritablement compta a la meva vida? Aquí apareix el nucli de tota temptació: foragitar Déu, que, davant de tot allò que sembla més urgent en la nostra vida, esdevé quelcom secundari, o àdhuc superflu i molest.

Reconèixer com a vertaderes només les realitats polítiques i materials, i bandejar Déu com quelcom il•lusori, és la temptació que ens amenaça de moltes maneres. Allò real és el que hom constata: "poder" i "pa". Davant d'això les coses de Déu apareixen irreals (una mena de món secundari que realment hom no necessita). La qüestió és Déu: ¿és veritat o no que Ell és la realitat mateixa? ¿És Ell mateix el Bo, o hem d'inventar nosaltres mateixos el que és bo?

—La qüestió de Déu és l'interrogant fonamental que em posa davant la cruïlla de la meva existència.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.