La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous V de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 8,51-59): En aquell temps, Jesús digué als jueus: «Us ho ben asseguro: els qui guarden la meva paraula no veuran mai la mort». Llavors els jueus li replicaren: «Ara sabem de cert que estàs endimoniat. Abraham va morir, i també els profetes, i tu goses dir: ‘Els qui guarden la meva paraula no tastaran mai la mort’. ¿Que potser ets més gran que Abraham, el nostre pare? Ell va morir, i també van morir els profetes. Per qui et tens?» (...). Jesús els respongué: «Us ho ben asseguro: des d'abans que Abraham nasqués, jo sóc» (...).

Jesús, "Jo sóc" anterior a Abraham

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui apareix novament el "Jo sóc" de Jesús. Segueix encara en l'aire la pregunta: "Qui sou vós?"; "D'on veniu?". La referència que els interlocutors fan a Déu com a Pare, més enllà d'Abraham, li atorga al Senyor l'oportunitat d'explicar, un com més, amb claredat el seu origen.

Tal com afirma Jesús, Abraham no solament remet —per sobre d'ell mateix— a Déu Pare, sinó sobretot al futur, a Jesús, al Fill: "Abraham, el vostre pare, s'entusiasmà esperant de veure el meu dia, el veié i se'n va alegrar". A l'objecció dels jueus que Jesús no podia haver vist Abraham, els respongué: "Des d'abans que Abraham nasqués, Jo sóc". "Jo sóc": un cop més apareix misteriosament realçat el simple "Jo sóc", però ara definit en contrast amb el "era" d'Abraham.

—Enfront del món de l'arribar i passar, del sorgir i desaparèixer, es contraposa el "Jo sóc" de Jesús, un mode de ser absolutament únic, que supera totes les categories humanes.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.