La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 31 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 14,12-14): En aquell temps, Jesús deia al qui l’havia convidat: «Quan facis un dinar o un sopar, no invitis els teus amics (...), no sigui que tal vegada ells també et tornin a convidar i en rebis la recompensa. Sinó que, quan facis un convit, crida els pobres (...). I benaurat seràs, perquè no tenen amb què recompensar-te, i et serà recompensat en la resurrecció dels justos».

El "principi de gratuïtat" en l'activitat econòmica

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui cal reconèixer que el desenvolupament econòmic està essent malmès per desviacions i problemes dramàtics. La crisi actual ens posa improrrogablement davant de decisions que afecten cada cop més el destí mateix de l'home, el qual, a més, no pot prescindir de la seva naturalesa.

L'ésser humà està fet per a la donació. Tant en l'ordre de les idees com també dels capteniments, no solament hom no pot oblidar els principis tradicionals de l'ètica social (transparència, honestedat, responsabilitat...), sinó que el "principi de gratuïtat" i la "lògica del do", com a expressions de fraternitat, poden i han de tenir espai en l'activitat econòmica ordinària. Això és una exigència de l'home en el moment actual, però també de la raó econòmica mateixa.

—En l'època de la globalització, l'activitat econòmica no pot prescindir de la gratuïtat, que fomenta i estén la solidaritat i la responsabilitat per la justícia i el bé comú. Es tracta, en definitiva, d'una forma concreta i profunda de "democràcia econòmica".