La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Què és evangeli.net?

"Aneu arreu del món per internet a predicar l’Evangeli a tota criatura"
(Sant Joan Pau II; cf. Mc 16,15)

Des de l’any 2003, la missió d’evangeli.net és la de fer arribar l’Evangeli per internet a tots els racons del món, per tal d’afavorir el desenvolupament de la humanitat:

 • evangeli.net ofereix 3 serveis:

  • Contemplar l’Evangeli d’avui: editem l’Evangeli de la missa del dia, acompanyat d’una breu meditació (˜300 paraules) i tres breus cites: la primera, d'un Pare o sant de l'Església; a continuació, una frase d'algun dels Papes més recents; finalment, unes paraules del “Catecisme de l'Església Catòlica”.

  • Master·evangeli.net: editem un fragment de l’Evangeli de la missa del dia, acompanyat d’un brevíssim comentari teològic (˜150 paraules).

  • L'Evangeli d'avui per a la família: editem un fragment de l'Evangeli de la missa del dia, acompanyat d'un dibuix relacionat amb el text i un breu comentari catequetic. (˜80 paraules). El nen que surt repetidament en els dibuixos de “L'Evangeli d'avui per a la família” representa la nostra voluntat de participar de la vida de Jesús, sent testimonis de les seves obres i miracles, acompanyant-lo des del seu naixement fins a la seva mort i resurrecció.

 • Els comentaris/homilies són redactats per un equip internacional de més de 200 clergues (entre bisbes, sacerdots i diaques), tant seculars com també religiosos.

 • La versió del text de l’evangeli correspon a l’edició del Nou Testament, publicada per Albada Editorial, a partir d’una traducció del grec al català feta pel Dr. Ferran Blasi i el Dr. Javier Jarne.

 • Els usuaris que ho sol·liciten reben gratuïtament per e-mail el servei diari de Contemplar l’Evangeli d’avui, Master·evangeli.net o L'Evangeli d'avui per a la família. Cada servei té el seu propi procés de subscripció (només es requereix l’e-mail i especificar les preferències).

 • evangeli.net s’ofereix en Català, Castellà, Anglès, Portuguès, Francès, Italià, Polonès, Alemany i Xinès. S’hi incorporaran tots els idiomes possibles.

El finançament d'evangeli.net

L'única font de finançament d'evangeli.net són els donatius. La gestió està a càrrec de l'Associació Cultural M&M Euroeditors, una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu assegurar la transparència del servei i l'ús adequat d'aquestes donacions.

Per conèixer millor com s'utilitzen els recursos econòmics d'evangeli.net, responem a una sèrie de preguntes clau:

Com es manté evangeli.net? Amb “braços voluntaris” i amb “diners voluntaris”. No cobrem pel nostre servei ni admetem ingressos per publicitat.

Què són els “braços voluntaris”? Són els col·laboradors voluntaris que formen l'equip d'evangeli.net, distribuïts per tot el món. Al voltant de 200 sacerdots que redacten els comentaris i gairebé 100 persones que s'ocupen de les traduccions, promoció, atenció als usuaris, etc.

Què són els “diners voluntaris”? Són els donatius, que agrupem en:

 • Donatius de subscriptors i usuaris que ens arriben a través de les diferents plataformes que posem a la disposició dels donants.
 • Les aportacions d'un grup de mecenes compromesos amb evangeli.net, que donen diners i altres recursos, principalment tecnològics, per assegurar la qualitat del servei.

Quina proporció de diners aporta cada part? Actualment, el 94% arriba gràcies a les donacions voluntàries. El finançament per mecenatge significa el 6% de la quantitat necessària per al manteniment del servei.

Quant necessita evangeli.net cada mes per subsistir? El pressupost pel manteniment d'evangeli.net és actualment de 3.100 € al mes.

Quines despeses cobreixen aquests 3.100 € mensuals? Destinem el 100% dels diners que arriben a evangeli.net a cobrir un pressupost que repartim en dos àrees:

 • L'Àrea Tecnològica, que s'ocupa del manteniment de la web (140 €), l'enviament de 75.000 e-mails diaris a subscriptors (460 €)i un servei informàtic professional que atén les incidències i la programació. El cost és de 600 € al mes.
 • L'Àrea de Coordinació General, que inclou la gestió del projecte i la supervisió de l'equip de col·laboradors (2.250 €), i la gestoría (250 €). El cost és de 2.500 € al mes.

És elevat el cost tecnològic d'evangeli.net? Les despeses necessàries per al manteniment de la web i l'enviament de més de 30 milions d'e-mails a l'any són costosos. D'altra banda, la difusió per internet és el sistema més econòmic i amb més abast, i els nostres costos de programació són ajustats, gràcies a la generositat dels nostres proveïdors i a una planificació que promou l'ús actiu de les subscripcions.

Pressupost 2024 El pressupost anual previst és de 37.600 €, sabent que, al llarg de l'any, pot haver sensibles modificacions a causa de la necessitat d'adaptar-nos als canvis que ens proposa la pròpia evolució d'Internet. D'altra banda, entenem que el cost tecnològic és una despesa lligada a l'augment de la difusió que, gràcies a Déu, està en constant creixement.

Finançament actual d'evangeli.net Gràcies a la generositat dels nostres donants i mecenes, el 2023 vàrem cobrir el pressupost en un 100%, amb un petit superàvit que destinem al pressupost de 2024.

A continuació podeu consultar un gràfic que representa el percentatge actual del pressupost de 2024 que ja hem cobert gràcies als donatius.

20%

Si voleu ajudar al manteniment d'evangeli.net, feu el vostre donatiu aquí