Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia
200 mossens comenten l'Evangeli del dia
Contemplar l'Evangeli d'avui
Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)
Que facin conèixer als homes les gestes del Senyor, la magnificència gloriosa del seu regne. El vostre regne s'estén a tots els segles, el vostre imperi, a totes les generacions.
Són camins de bondat, els del Senyor, les seves obres són obres d'amor. El Senyor és a prop dels qui l'invoquen, dels qui l'invoquen amb sinceritat.
© Albada Editorial / evangeli.net
«Se us ha apropat el regne de Déu»
Fra Lluc TORCAL Monjo de Monestir de Sta. Mª de Poblet (Santa Maria de Poblet, Tarragona, Espanya)Avui, en la festa de sant Lluc —l'Evangelista de la mansuetud de Crist—, l'Església proclama aquest Evangeli on es presenten els trets centrals de l'apòstol de Crist.
L'apòstol és, en primer lloc, el qui ha estat cridat pel Senyor, designat per Ell mateix, per tal de ser enviat en el seu nom: és Jesús qui crida qui vol per a confiar-li una missió concreta! «Designà el Senyor altres setanta-dos; i els envià de dos en dos, davant d’ell, a tota ciutat i lloc on ell havia d’anar» (Lc 10,1).
L'apòstol, doncs, per haver estat cridat pel Senyor, és, a més a més, aquell qui depèn totalment d'Ell. «No porteu bossa, ni sarró, ni calçat, i no saludeu ningú pel camí» (Lc 10,4). Aquesta prohibició de Jesús als seus deixebles indica, sobretot, que han de posar tota la seva confiança en el seu Senyor, abandonant-se a Ell, fins al punt de deixar a les seves mans allò que és més essencial per a viure: el Senyor, que vesteix els lliris dels prats i dóna l'aliment als ocells, vol que el seu deixeble busqui, en primer lloc, el Regne del cel i no, en canvi, «què menjareu o què beureu, i no us inquieteu, que totes aquestes coses és la gent del món qui les busca; però el vostre Pare sap que les necessiteu» (Lc 12,29-30).
L'apòstol és, encara, el qui prepara el camí del Senyor, anunciant la seva pau, guarint els malalts i manifestant, així, la vinguda del Regne. La tasca de l'apòstol és, doncs, central en i per a la vida de l'Església, perquè d'ella en depèn la futura acollida del Mestre entre els homes.
El millor testimoni que ens pot oferir la festa d'un Evangelista, d'un que ha narrat l'anunci de la Bona Nova, és el de fer-nos repensar en la dimensió apostòlico-evangelitzadora de la nostra vida cristiana.
Pensaments per a l'Evangeli d'avui
«Tot el qui estima Déu creu que l’Evangeli ha estat escrit per a ell i que se li ha concedit com a regal, amb l’encàrrec de què conservi una joia tan preciosa» (Sant Beda el Venerable)
«Sant Lluc ens introdueix en el coneixement de la llum discreta i, al mateix temps, penetrant, que la Paraula de Déu irradia il·luminant la realitat i els esdeveniments de la història» (Sant Joan Pau II)
«Sant Lluc ens transmet tres paràboles principals sobre la pregària: La primera, “l’amic importú” (cf. Lc 11,5-13), convida a una pregària insistent: (...). La segona, “la viuda importuna” (cf. Lc 18,1-8), se centra en una de les qualitats de la pregària: cal pregar sempre sense defallir (...). La tercera paràbola, “el fariseu i el publicà” (cf. Lc 18,9-14), es refereix a la humilitat del cor que prega (...)» (Catecisme de l’Església Catòlica, nº 2.613)
22 de desembre
Diumenge 4 (C) d'Advent
Video de l’Evangeli i comentari
_______
Aquests dies demanem la teva ajuda per acabar de cobrir el pressupost de 2024
Pots fer el teu donatiu ara aquí
_______