La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

Diumenge 34 de durant l'any: Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món (B)
1ª Lectura (Dn 7,13-14): Tot mirant aquella visió de nit, vaig veure venir enmig dels núvols del cel com un Fill d'home, s'acostà al vell venerable, el presentaren davant d'ell i li fou donada la sobirania, la glòria i la reialesa, i tots els pobles, tribus i llengües li faran homenatge. La seva sobirania és eterna, no passarà mai, la seva reialesa no decaurà.
Salm responsorial: 92
R/. El Senyor és rei, va vestit de majestat.
El Senyor és rei, va vestit de majestat. El Senyor va vestit i cenyit de poder.

Manté ferm tot el món, incommovible. El vostre soli es manté des del principi, vós sou des de sempre.

El vostre pacte és irrevocable; la santedat, Senyor, escau a casa vostra al llarg de tots els temps.
2ª Lectura (Ap 1,5-8): Jesucrist és el testimoni fidel, el primer ressuscitat d'entre els morts, el sobirà dels reis de la terra. Ell ens estima i ens ha alliberat dels nostres pecats amb la seva sang per fer de nosaltres una casa reial, uns sacerdots dedicats a Déu, el seu Pare; que li sigui donada la glòria i el poder pels segles dels segles. Amén. Mireu, ve sobre els núvols, i tothom el veurà amb els propis ulls, fins aquells que el van traspassar, i totes les famílies de la terra es lamentaran per ell. Sí, amén. Jo sóc l'Alfa, la primera lletra de l'alfabet, i l'Omega, que és la darrera, diu el Senyor Déu, el qui és, el qui era i el qui ha de venir, el Déu de l'univers.
Versicle abans de l'Evangeli (Mc 11,9.10): Al·leluia. Beneït el qui ve en nom del Senyor. Beneït el Regne del nostre pare David, que està a punt d'arribar. Al·leluia.
Text de l'Evangeli (Jn 18,33-37): En aquell temps, entrà, doncs, Pilat altre cop al pretori i cridà Jesús, i li digué: «¿Tu ets el rei dels jueus?». Respongué Jesús: «¿Per tu mateix dius això, o bé altres t’ho han dit de mi?». Respon Pilat: «¿És que potser soc jo jueu? El teu poble i els grans sacerdots t’han dut a mi. Què has fet?». Respongué Jesús: «El meu regne no és d’aquest món. Si fos d’aquest món el meu regne, els meus guardes lluitarien perquè no passés a mans dels jueus. Però, de fet, el meu regne no és d’aquí». Li digué llavors Pilat: «Doncs, ¿tu ets rei?». Respon Jesús: «Tu ho dius que jo soc rei. Jo per a això he nascut i per a això he vingut al món, per donar testimoni de la veritat. Tot aquell qui és de la veritat escolta la meva veu».

© Albada Editorial / evangeli.net

«Jo soc rei. Tot aquell qui és de la veritat escolta la meva veu»

Mn. Frederic RÀFOLS i Vidal (Barcelona, Espanya)

Avui se'ns presenta Jesucrist com Rei de l'Univers. Sempre m'ha cridat l'atenció l'èmfasi que la Bíblia dóna al nom de “Rei” quan l'aplica al Senyor. «El Senyor és rei, va vestit de majestat», hem cantat en el Salm 92. «Jo soc rei» (Jn 18,37), hem escoltat de llavis del mateix Jesús. «Beneït el rei que ve en Nom del Senyor!» (Lc 19,38), li deia la gent en entrar a Jerusalem.

Certament, la paraula “Rei”, aplicada a Déu i a Jesucrist, no té les connotacions de la monarquia política tal com la coneixem. Però, en canvi, sí que en llenguatge popular aquesta paraula “rei” té una certa relació amb el llenguatge bíblic. Per exemple, quan una mare té cura del seu fillet de mesos i li diu: —Tu ets el rei de casa. ¿Què vol dir? Doncs una cosa ben senzilla: que, per a ella, aquell nen petit ocupa el número u, que ho és tot per ella. Quan els joves diuen que en tal és el rei del Rock volen dir que no hi ha ningú com ell; igual quan parlen del rei del basquetbol. Entreu a l'habitació d'un adolescent i veureu a la paret quins són els seus “reis”. Crec que aquestes expressions populars s'assemblen més al que volem dir quan aclamem Déu com el nostre Rei i ens ajuden a entendre l'afirmació de Jesús sobre el seu reialme: «El meu regne no és d’aquest món» (Jn 18,36).

Per als cristians el nostre Rei és el Senyor, es a dir, el centre vers al qual es dirigeix el sentit més profund de la nostra vida. Quan al Parenostre demanem que vingui el seu regne, volem dir que tant de bo cada vegada hi hagi més persones que trobin en Déu la font de la seva felicitat i s'esforcin a seguir el camí que Ell ens va ensenyar, que és el camí de les benaurances. Demanem-ho de tot cor, puix «onsevulla que hi estigui Jesucrist, allí estarà la nostra vida i el nostre regne» (Sant Ambròs).

Pensaments per a l'Evangeli d'avui

  • «Si pretenem que Crist regni, hem de ser coherents: començarem per donar-li el nostre cor. Si no ho féssim, parlar del regne de Crist fóra una xerrameca sense substancia cristiana» (San Josepmaria)

  • «Escollir Crist no garanteix l’èxit segons els criteris del món, però assegura la pau i l’alegria que només Ell pot donar» (Benet XVI)

  • «(...) En les situacions que exigeixen el testimoniatge de la fe, el cristià l’ha de professar sense equívoc, com sant Pau davant els seus jutges. Ha de guardar ‘una consciència irreprotxable davant de Déu i davant dels homes’ (Ac 24,16)» (Catecisme de l’Església Catòlica, nº 2.471)

27 de desembre
Sant Joan, apòstol i evangelista

Video de l’Evangeli i comentari

_______

26 de desembre
Sant Esteve, protomàrtir

Video de l’Evangeli i comentari

_______

25 de desembre
Nadal (Missa de Mitjanit)

Video de l’Evangeli i comentari

_______

Aquests dies demanem la teva ajuda per acabar de cobrir el pressupost de 2024

Pots fer el teu donatiu ara aquí