La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

16 de Juliol: La Mare de Déu del Carme

Podcast Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 12,46-50): En aquell temps, mentre Jesús s'adreçava a la gent, la seva mare i els seus germans, que eren fora, volien parlar amb ell. Algú li digué: «La teva mare i els teus germans són aquí fora, que volen parlar amb tu». Ell li respongué: «¿Qui és la meva mare i qui són els meus germans?». Llavors, assenyalant amb la mà els seus deixebles, digué: «Aquests són la meva mare i els meus germans. El qui fa la voluntat del meu Pare del cel, aquest és el meu germà, la meva germana, la meva mare».

«El qui fa la voluntat del meu Pare, aquest és (...) la meva mare»

Fray Valentí SERRA i Fornell (Barcelona, Espanya)

Avui recordem la Mare de Déu en la popular advocació del Carme. La Sagrada Escriptura celebra la bellesa de la muntanya del Carmel on el profeta Elies defensà la puresa de la fe. En el fragment evangèlic d’aquesta jornada Jesús, el Senyor, elogia indirectament la puresa de la fe de la seva Mare Santíssima que, de manera perfecta, complí la voluntat del Pare celestial (cf. Mt 12,50), tant que Ella ha esdevingut per a totes les generacions de deixebles el model més perfecte de com escoltar i viure fructuosament la Paraula divina.

Aquesta Paraula no pot restar amagada, sinó que ha de resplendir i il•luminar a tothom. Per aquesta raó, els cristians hem de ser una mena de “portallànties” de l’Evangeli a través del compliment fidel i assidu de la voluntat del Pare del cel, tal com diàriament ens ho ensenya de fer la nostre Mare Santíssima que, a semblança de nosaltres, també hagué de «peregrinar pels camins de la fe», com diu el Concili Vaticà II.

A propòsit de la fe de Maria i de la seva docilitat en el compliment de la voluntat del Pare, el papa sant Pau VI manifestà que Maria «tenia la fe que suposa no l’evidència directa del coneixement, sinó l’acceptació de la veritat per la Paraula de Déu que la revela». En el Regne de Déu, que Jesús ha inaugurat, el motiu de glòria o de pertinença, no s’ha de posar en el parentiu segons la sang, ja que es tracta d’un reialme espiritual on les relacions de parentiu amb Jesús es forgen a partir de l’obediència a la seva Paraula, que ens ha de conduir a estimar i servir els germans.

Que Ella, Maria, ens confirmi en la nostra vocació cristiana i ens augmenti el gust per assaborir les coses espirituals i, que sota el seu guiatge i protecció, puguem ascendir als cims més elevats de la muntanya, que és Crist, el seu Fill!