La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui


Benvolgut amic / amiga:

 

Avui és 15 de març: comença el "compte a l'inrevés" per al llançament del format "minor-evangeli.net". L'esdeveniment serà el Diumenge de Rams (15 d'abril). Des del primer dia sortirà editat en català, castellà, anglès, francès i portuguès. Però també han començat els treballs d'edició per als idiomes italià i xinès...

Us recordem que "minor-evangeli.net" serà complementari a l'actual evangeli.net: el nou format oferirà (en 150 paraules) una breu EXPLICACIÓ DOCTRINAL —tot usant un llenguatge senzill i raonat— sobre algun aspecte de la nostra fe cristiana (sempre arrencant des de l'Evangeli del dia).

A poc a poc, al llarg de l'any litúrgic, aniran "desfilant" explicacions sobre els temes més diversos de la doctrina cristiana: la divinitat de Jesús, la Santíssima Trinitat, l'Església, litúrgia i sagraments, els Apòstols, Sagrada Escriptura i Tradició, família i matrimoni, la llei natural, fe i raó, etc.

Com a primícia, us mostrem en aquest newsletter el "minor-evangeli.net" del Dimecres Sant, en el qual el P. Josep Mª Massana i Mola OFM ens explica el sentit de La Pasqua. Amb aquest notable esforç de redacció, desitgem recolzar des d'internet la crida de Benet XVI a la nova evangelització.

Amb afecte i agraïment, us saluda l'Equip d'evangeli.net.

 

Contemplar l'Evangeli d'avui

© evangeli.net

Dia litúrgic: Dimecres Sant

Text de l'Evangeli (Mt 26,14-25): En aquell temps, un dels Dotze, l'anomenat Judes Iscariot, se n'anà a trobar els grans sacerdots i els digué: «Què esteu disposats a donar-me si us entrego Jesús?». Ells li van oferir trenta monedes de plata. I des d'aleshores Judes buscava una ocasió per entregar-lo.

El primer dia dels Àzims, els deixebles anaren a dir a Jesús: «On voleu que us fem els preparatius per a menjar el sopar pasqual?». Ell respongué: «Aneu a la ciutat, a casa de tal, i digueu-li: ‘El Mestre diu: La meva hora és a prop. Faré el sopar pasqual amb els meus deixebles a casa teva’». Els deixebles van complir el que Jesús els havia ordenat i prepararen el sopar pasqual (...).

Comentari: Fra Josep Mª Massana i Mola OFM (Barcelona, Catalunya)

La Pasqua

Avui, els apòstols preparen la Pasqua. Judes trama el "negoci" de lliurar el Mestre, sense sospitar que la seva traïció "proporciona" la Víctima de la nova Pasqua. Els altres apòstols preparen el banquet, sense saber que aquesta Pasqua ja no serà de l'Antic Testament, sinó del Nou: Jesús, aliment eucarístic i víctima a la creu.

Pasqua significa "pas" o fase: pas de l'esclavatge a la llibertat, pas pel desert, pel Jordà, pel Mar Roig... Un pas de Déu que sempre significa protecció i salvació. Era la major festa dels jueus: sacrifici i banquet conjuntament, que celebrava la seva història de salvació.

—Senyor Jesús, jo també vull preparar la vostra Pasqua com els deixebles. Sé que la vostra "hora" s'apropa, la de "passar" pel do de Vós mateix, pel sacrifici de la creu i per la mort. Que el vostre "pas" sigui el meu, i la vostra Pasqua el meu pas envers una vida nova en Vós.

+ + + + +

* Si desitges SUBSCRIURE UN AMIC, clica aquí i segueix les indicacions: també és molt fàcil. Al teu amic se li demanarà la seva pròpia confirmació per tal de completar l'ALTA.