La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

Dimecres 25 de durant l'any

1ª Lectura (Esd 9,5-9): A l'hora de l'ofrena del capvespre, jo, Esdres, que seia en actitud de dol, em vaig aixecar amb els vestits i el mantell esquinçats, vaig caure de genolls i, amb les mans esteses cap al Senyor, el meu Déu, li vaig dir: «De tan avergonyit, Déu meu, no goso aixecar la cara davant vostre: les nostres culpes ens cobreixen per damunt del cap, els nostres pecats arriben fins al cel. Des del temps dels nostres pares fins avui hem estat culpables. Pels nostres pecats, tant nosaltres com els nostres reis i sacerdots hem estat posats en mans dels reis d'altres països, morts per l'espasa, fets captius, espoliats i avergonyits fins al dia d'avui.

»Ara el Senyor, el nostre Déu, començava de ser bondadós amb nosaltres: n'ha alliberat una resta, i ens ha permès de salvar-nos al voltant del seu lloc sant; el nostre Déu ha fet brillar davant els nostres ulls una llum d'esperança i ens ha concedit un respir de vida enmig de la nostra servitud. Som esclaus, però, dintre el nostre esclavatge, el nostre Déu no ens ha abandonat i ha fet que els reis de Pèrsia s'inclinessin a favor nostre. Ens han concedit un respir per poder restaurar el temple del nostre Déu i reparar les seves ruïnes, i han protegit el país de Judà i la ciutat de Jerusalem».
Salm responsorial: Tb 13
R/. Que sigui beneït el Senyor, Déu que viu eternament.
Que sigui beneït el Senyor, Déu que viu eternament; el seu regne dura per sempre. Ell castiga i es compadeix, fa baixar al país dels morts i en fa sortir, i ningú no pot fugir de la seva mà.

Fills d'Israel, enaltiu-lo davant dels altres pobles, perquè és ell qui ens ha escampat per totes les nacions.

Feu-los conèixer la seva grandesa, glorifiqueu-lo davant de tots els vivents: ell és el vostre Senyor i el vostre Déu, és el vostre pare per sempre.


Ell us castiga per les vostres culpes, però, compadit de vosaltres, us reunirà de les nacions on esteu dispersats.

Lloeu el Senyor, tots els seus elegits, celebreu festes i glorifiqueu-lo, lloeu tots la seva majestat.
Versicle abans de l'Evangeli (Mc 1,15): Al·leluia. El Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova. Al·leluia.
Text de l'Evangeli (Lc 9,1-6): En aquell temps, Jesús va reunir els Dotze i els donà poder i autoritat per a treure tots els dimonis i guarir malalties. I els envià a anunciar el Regne de Déu i a curar els malalts. Els digué: «No prengueu res per al camí: ni bastó, ni sarró, ni pa, ni diners, i no us endugueu dos vestits. Quan entreu en una casa, quedeu-vos-hi fins que deixeu aquell lloc. I si no us acullen, sortiu d'aquella població i espolseu-vos la pols dels peus com a acusació contra ells. Ells se'n van anar i passaven per tots els pobles anunciant la bona nova i curant pertot arreu».

«Jesús va reunir els Dotze i els donà poder i autoritat per a treure tots els dimonis i guarir malalties»

Mn. Jordi CASTELLET i Sala (Sant Hipòlit de Voltregà, Barcelona, Espanya)

Avui vivim uns temps en què noves malalties mentals assoleixen nivells insospitats, com mai no n'hi havia hagut en el curs de la història. El ritme de vida actual imposa estrès a les persones, cursa per consumir i aparentar més que el veí, tot amanit amb unes fortes dosis d'individualisme, que construeixen una persona aïllada de la resta dels mortals. Aquesta solitud a què molts són obligats per raó de conveniències socials, per pressió laboral, per convencions esclavitzadores, fa que molts sucumbeixin a la depressió, les neurosis, les histèries, les esquizofrènies o d'altres desequilibris que marquen profundament el futur d'aquella persona.

«Jesús va reunir els Dotze i els donà poder i autoritat per a treure tots els dimonis i guarir malalties» (Lc 9,1). Mals, aquests, que podem identificar en el mateix Evangeli com a malalties mentals.

La trobada amb el Crist, que es la Persona completa i realitzada, aporta un equilibri i una pau que són capaços d'asserenar els ànims i de fer retrobar la persona amb ella mateixa, aportant-li claredat i llum en la seva vida i en l'enfocament del seu futur. L'Evangeli és criteri per aclarir dubtes, bo per a instruir i ensenyar, educar els joves i els grans, i encaminar les persones pel camí de la vida, aquella que mai no s'ha de marcir.

«Ells passaven per tots els pobles anunciant la bona nova» (Lc 9,6). És aquesta també la nostra missió: viure i meditar l'Evangeli, la mateixa paraula de Jesús, per tal de deixar-la penetrar en el nostre interior. Així, a poc a poc, podrem trobar el camí a seguir i la llibertat a realitzar. Com va escriure sant Joan Pau II, «la pau ha de realitzar-se en la veritat (...); ha de fer-se en la llibertat».

Que sigui el mateix Jesucrist, que ens ha cridat a la fe i a la joia eterna, qui ens ompli de la seva esperança i amor, Ell que ens ha donat una nova vida i un futur inesgotable.