La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: La Santíssima Trinitat (A) (Diumenge següent a Pentecosta)

Text de l'Evangeli (Jn 3,16-18): En aquell temps, Jesús digué a Nicodem: «Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi cap dels qui creuen en Ell, sinó que tinguin vida eterna. Déu no ha enviat el seu Fill al món perquè el món fos condemnat, sinó per salvar-lo per mitjà d'Ell. Els qui creuen en Ell no són condemnats, però els qui no creuen ja han estat condemnats, perquè no han cregut en el nom del Fill únic de Déu».

«Ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic»

Mons. Joan Enric VIVES i Sicília Bisbe d'Urgell
(Lleida, Espanya)

Avui ens fa bé tornar a escoltar que «Déu ha estimat tant...» (Jn 3,16) perquè, en la festa de la Santíssima Trinitat, Déu és adorat i estimat i servit, perquè Déu és l'Amor. En Ell hi ha unes relacions que són d'Amor, i tot el que fa, activament, ho fa per Amor. Déu estima. Ens estima. Aquesta gran veritat és d'aquelles que ens transformen, que ens fan millors. Perquè penetren l'enteniment, se'ns hi fan del tot evidents. I penetren la nostra acció, i la van perfeccionant cap a una acció tota d'amor. I com més pur, es fa més gran i més perfecte.

Sant Joan de la Creu ha pogut escriure : «Posa amor on no hi hagi amor, i en trauràs amor». I això és cert, perquè és el que Déu fa sempre. Ell «ha enviat el seu Fill al món (...) per salvar-lo» (Jn 3,17) gràcies a la vida i a l'amor fins a la mort en creu de Jesucrist. Avui el contemplem com l'únic que ens revela l'autèntic amor.

Se'n parla tant de l'amor, que potser perd la seva originalitat. Amor és el que Déu ens té. Estima i seràs feliç! Perquè amor és donar la vida per aquells que estimem. Amor és gratuïtat i senzillesa. Amor és buidar-se d'un mateix, per esperar-ho tot de Déu. Amor és acudir amb diligència al servei de l'altre que ens necessita. Amor és perdre per recobrar-ho al cent per u. Amor és viure sense passar comptes del que un va fent. Amor és el que fa que ens assemblem a Déu. Amor —i només l'amor— és l'eternitat ja enmig nostre!

Visquem l'Eucaristia que és el sagrament de l'Amor, ja que ens regala l'Amor de Déu fet carn. Ens fa participar del foc que crema en el Cor de Jesús, i ens perdona i refà, perquè puguem estimar amb l'Amor mateix amb què som estimats.