La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

Diumenge 16 (B) de durant l'any

1ª Lectura (Jr 23,1-6): Ai dels pastors que perden i dispersen les ovelles del meu ramat, diu l'oracle del Senyor. Per això el Senyor, Déu d'Israel, diu als pastors del meu poble: «Vosaltres heu dispersat les meves ovelles i les heu fetes fugir, en lloc de fer-ne el recompte. Doncs ara jo passaré comptes amb vosaltres per reclamar tot el mal que heu fet, diu l'oracle del Senyor. I totes les ovelles que em queden, jo mateix les recolliré de tots els països on les havia fet fugir, i les faré tornar als seus prats. Allà seran fecundes i s'hi multiplicaran. Els donaré pastors que les menin, i ningú no tornarà a fer-los por, ni a esfereir-les, ni en mancarà cap, diu l'oracle del Senyor. Vénen dies, diu l'oracle del Senyor, que faré germinar un rebrot legítim del llinatge de David, i serà un rei excel·lent que farà regnar en el país la justícia i el bé. En els seus dies Judà no sofrirà cap mal i Israel viurà segur. El seu nom serà: El-Senyor-és-el-nostre-bé».
Salm responsorial: 22
R/. El Senyor és el meu pastor, no em manca res.
El Senyor és el meu pastor, no em manca res, em fa descansar en prats deliciosos; em mena al repòs vora l'aigua, i allí em retorna. Em guia pels camins segurs per l'amor del seu nom.

Ni quan passo per barrancs tenebrosos no tinc por de res, perquè us tinc vora meu; la vostra vara de pastor, m'asserena i em conforta.

Davant meu pareu taula vós mateix, i els enemics ho veuen; m'heu ungit el cap amb perfums, ompliu a vessar la meva copa.

Oh, sí! La vostra bondat i el vostre amor m'acompanyen tota la vida, i viuré anys i més anys a la casa del Senyor.
2ª Lectura (Ef 2,13-18): Germans, vosaltres abans éreu lluny de les promeses, però ara la sang del Crist us ha apropat. Ell és la nostra pau. De dos pobles n'ha fet un de sol, ja que ell ha destruït la barrera que els separava i els mantenia enemics, abolint en el seu propi cos la Llei i els preceptes. Així ha posat pau entre tots dos pobles i ha creat una nova humanitat centrada en ell. Per la seva mort a la creu ha fet morir l'enemistat i, units en un sol cos, els ha reconciliat tots dos amb Déu. Per això ha vingut a portar-nos la bona nova de la pau: la pau a vosaltres, que éreu lluny, i la pau als qui eren a prop. Per ell uns i altres tenim entrada al Pare, guiats per un sol Esperit.
Versicle abans de l'Evangeli (Jn 10,27): Al·leluia. Les meves ovelles reconeixen la meva veu, diu el Senyor; també jo les reconec i elles em segueixen. Al·leluia.
Text de l'Evangeli (Mc 6,30-34): En aquell temps, els Apòstols es reuniren amb Jesús i li van explicar tot el que havien fet i ensenyat. Ell els diu: «Veniu ara vosaltres sols en un lloc despoblat i reposeu una mica». Perquè hi havia tanta gent que anava i venia, que no els quedava temps ni de menjar. Se n'anaren, doncs, amb la barca tots sols cap a un lloc despoblat. Però els veieren marxar i molts ho van saber; de totes les poblacions van córrer a peu fins allà i van arribar-hi abans que ells. Quan Jesús desembarcà, veié una gran gentada i se'n compadí, perquè eren com ovelles sense pastor; i es posà a instruir-los llargament.

«Veniu ara vosaltres sols en un lloc despoblat i reposeu una mica»

Mn. David AMADO i Fernández (Barcelona, Espanya)

Avui, l'Evangeli ens convida a descobrir la importància de descansar en el Senyor. Els Apòstols regressaven de la missió que Jesús els havia donat. Havien expulsat dimonis, guarit malalts i predicat l'Evangeli. Estaven cansats i Jesús els diu: «Veniu ara vosaltres sols en un lloc despoblat i reposeu una mica» (Mc 6,31).

Una de les temptacions en les quals pot sucumbir qualsevol cristià és la de voler fer moltes coses oblidant el tracte amb el Senyor. El Catecisme ens recorda que, a l'hora de fer pregària, un dels perills més grans és pensar que hi ha altres coses més urgents i, d'aquesta manera, acabem descurant el tracte amb Déu. Per això, Jesús, als seus Apòstols, que han treballat molt, que estan esgotats i eufòrics perquè tot els hi ha anat bé, els diu que han de descansar. I, assenyala l'Evangeli, «se n'anaren, doncs, amb la barca tots sols cap a un lloc despoblat» (Mc 6,33). Per a poder pregar bé cal, almenys, dues coses: la primera, estar amb Jesús, perquè és Ell amb qui hem de parlar. Hem d'assegurar-nos que estem amb Ell. Per això, tota estona d'oració comença, generalment, i és el més difícil, amb un acte de presència de Déu. Prendre consciència que estem amb Ell. I la segona és la necessària solitud. Quan volem parlar amb algú, tenir-hi una conversa íntima i profunda, escollim la solitud.

Sant Pere Julià Eymard recomanava descansar en Jesús després de combregar. I advertia del perill d'omplir l'acció de gràcies amb moltes paraules dites de memòria. Deia, que després de rebre el Cos de Crist, el millor era estar una estona en silenci, per reparar les forces i deixar que Jesús ens parli en el silenci del nostre cor. De vegades, millor que explicar-li a Ell els nostres projectes, és convenient que Jesús ens instrueixi i animi.