La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

Diumenge XXIII (A) de durant l'any

1ª Lectura (Ez 33,7-9): El Senyor em digué: «Fill d'home, t'he fet sentinella perquè vetllis sobre el poble d'Israel. Quan sentis dels meus llavis una paraula, els has d'advertir de part meva. Si jo amenaço el pecador amb la mort i tu no li dius res i no l'adverteixes que s'aparti del camí del mal, ell morirà per culpa seva, però jo et faré responsable de la seva sang. Ara, si tu l'havies advertit que s'apartés del mal camí i es convertís, però no s'ha convertit, ell morirà per culpa seva, i tu hauràs salvat la teva vida».
Salm responsorial: 94
R/. Tant de bo que avui sentíssiu la veu del Senyor: «No enduriu els vostres cors».
Veniu, celebrem el Senyor amb crits de festa, aclamem la Roca que ens salva; presentem-nos davant seu a lloar-lo, aclamem-lo amb els nostres cants.

Veniu, prosternem-nos i adorem-lo, agenollem-nos davant del Senyor, que ens ha creat; ell és el nostre Déu i nosaltres som el poble que ell pastura, el ramat que ell mateix guia.

Tant de bo que avui sentíssiu la seva veu: «No enduriu els vostres cors com a Meribà, com el dia de Massà, en el desert, quan van posar-me a prova els vostres pares, i em temptaren, tot i haver vist les meves obres».
2ª Lectura (Rm 13,8-10): Germans, no quedeu a deure res a ningú. L'únic deute vostre ha de ser el d'estimar-vos els uns als altres. Qui estima els altres, ha complert la Llei. No cometre adulteri, no matar, no robar, no desitjar allò que és d'un altre, i qualsevol altre manament, es troba en aquestes paraules: Estima els altres com a tu mateix. Qui estima no fa cap mal als altres. Estimar és tota la Llei.
Versicle abans de l'Evangeli (2C 5,19): Al·leluia. Déu, en Crist, ha reconciliat el món amb ell mateix, i a nosaltres ens confia el missatge de la reconciliació. Al·leluia.
Text de l'Evangeli (Mt 18,15-20): En aquell temps, Jesús digué als deixebles: «Si el teu germà et fa una ofensa, vés a trobar-lo i, tot sol amb ell, fes-li veure la seva falta. Si t'escolta, t'hauràs guanyat el germà. Si no t'escolta, crida'n un o dos més, perquè tota qüestió ha de ser resolta per la declaració de dos o tres testimonis. Si tampoc no els escolta, digues-ho a la comunitat reunida. I si ni tan sols escolta la comunitat, considera'l un pagà i un publicà. Us ho asseguro: tot allò que lligueu a la terra quedarà lligat al cel, i tot allò que deslligueu a la terra quedarà deslligat al cel.

»Us asseguro també que si dos de vosaltres aquí a la terra es posen d'acord per a demanar alguna cosa, el meu Pare del cel els la concedirà; perquè on n'hi ha dos o tres de reunits en el meu nom, jo sóc allí enmig d'ells».

«I, tot sol amb ell, fes-li veure la seva falta»

Prof. Dr. Mons. Lluís CLAVELL (Roma, Itàlia)

Avui, l'Evangeli ens proposa que considerem algunes recomanacions de Jesús als seus deixebles d'aleshores i de sempre. També en la comunitat dels primers cristians hi havia faltes i comportaments contraris a la voluntat de Déu.

El verset final ens ofereix el marc per a resoldre els problemes que es presenten dintre de l'Església durant la història: «On n'hi ha dos o tres de reunits en el meu nom, jo sóc allí enmig d'ells» (Mt 18,20). Jesús és present en tots els períodes de la vida de la seva Església, el seu “Cos místic” animat per l'acció incessant de l'Esperit Sant. Som sempre germans, tan si la comunitat eclesial és gran com si és petita.

«Si el teu germà et fa una ofensa, vés a trobar-lo i, tot sol amb ell, fes-li veure la seva falta. Si t'escolta, t'hauràs guanyat el germà» (Mt 18,15). Que n'és de bonica i lleial la relació de fraternitat que Jesús ens ensenya! Davant una falta contra mi o envers un altre, haig de demanar al Senyor la seva gràcia per a perdonar, per a comprendre i, finalment, per a tractar de corregir el meu germà.

Avui no és tan fàcil com quan l'Església era menys nombrosa. Però, si pensem les coses en diàleg amb el nostre Pare Déu, Ell ens il·luminarà per tal de trobar el temps, el lloc i les paraules adients per a complir amb el nostre deure d'ajudar. És important purificar el nostre cor. Sant Pau ens anima a corregir el proïsme amb intenció recta: «Si descobriu que algú ha comès una falta, vosaltres, els qui heu rebut l'Esperit, ajudeu-lo a refer-se, amb esperit de dolcesa, i penseu en vosaltres mateixos, que també podríeu caure en temptació» (Ga 6,1).

L'afecte profund i la humilitat ens faran cercar la suavitat. «Obreu amb mà maternal, amb la delicadesa infinita de les nostres mares, mentre ens guarien les ferides grans o petites dels nostres jocs i ensopegades infantils» (Sant Josepmaria). Així ens corregeix la Mare de Jesús i Mare nostra, amb inspiracions per a estimar més Déu i els germans.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.