La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge XXIII (A) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 18,15-20): En aquell temps, Jesús digué als deixebles: «(...) Us ho asseguro: tot allò que lligueu a la terra quedarà lligat al cel, i tot allò que deslligueu a la terra quedarà deslligat al cel. Us asseguro també que si dos de vosaltres aquí a la terra es posen d'acord per a demanar alguna cosa, el meu Pare del cel els la concedirà; perquè on n'hi ha dos o tres de reunits en el meu nom, jo sóc allí enmig d'ells».

La "potestat de les claus"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, l'Evangeli posa de relleu l'estreta relació entre Jesús i el "nosaltres" de la nova família que Ell reuneix a través del seu missatge i actuació. Déu no ha volgut salvar l'home aïlladament, sinó formant una comunitat. Un "nosaltres" que és concebut com universal: no es basa ja en l'estirp, sinó en la comunió amb Jesús.

Aquest "nosaltres" de la nova família no és quelcom "informe". Jesús crida un nucli d'íntims particularment elegits per Ell, que continuen la seva missió i donen ordre i forma a aquesta família. En vista a la missió de servei a la que Jesús els cridà, també els transmeté la denominada "potestat de les claus" (a Pere, de manera singular). L'elecció dels deixebles és un esdeveniment d'oració; ells són, per dir-ho així, engendrats en la pregària, en la familiaritat amb el Pare.

—Jesús, Vós vàreu elegir els qui vàreu voler per tal que estiguessin amb Vós i, després, enviar-nos-els: us demanem més pastors per a la vostre collita.