La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

Dimecres 25 de durant l'any

1ª Lectura (Pr 30,5-9): Tota promesa de Déu és or provat al foc; Déu protegeix els qui es refugien en ell. No afegeixis res a les paraules de Déu, que, si ell replicava, tothom et tindria per impostor. Déu meu, us demano dos favors, no me'ls negueu abans no mori: Allunyeu de mi la veneració dels déus falsos i no em doneu ni misèria ni riquesa, sinó proveïu-me només del pa que necessito: que si vivia en l'abundància, potser us negaria i diria: «Qui és el Senyor?», i si passava misèria, potser robaria i prendria en va el nom de Déu.
Salm responsorial: 118
R/. La vostra promesa fa llum als meus passos.
Aparteu-me dels falsos camins, doneu-me, Senyor, la vostra llei.

M'estimo més la llei que surt dels vostres llavis, que mil monedes d'or o de plata.

Les vostres promeses, Senyor, són eternes, persistiran com el cel.

No deixo anar els meus peus pel camí del mal, vull viure atent a les vostres paraules.

El seny em ve dels vostres preceptes, per això m'aparto dels camins enganyosos.

Avorreixo l'engany, el detesto, i estimo la vostra llei.
Versicle abans de l'Evangeli (Mc 1,5): Al·leluia. El Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova. Al·leluia.
Text de l'Evangeli (Lc 9,1-6): En aquell temps, Jesús va reunir els Dotze i els donà poder i autoritat per a treure tots els dimonis i guarir malalties. I els envià a anunciar el Regne de Déu i a curar els malalts. Els digué: «No prengueu res per al camí: ni bastó, ni sarró, ni pa, ni diners, i no us endugueu dos vestits. Quan entreu en una casa, quedeu-vos-hi fins que deixeu aquell lloc. I si no us acullen, sortiu d'aquella població i espolseu-vos la pols dels peus com a acusació contra ells. Ells se'n van anar i passaven per tots els pobles anunciant la bona nova i curant pertot arreu».

«Jesús va reunir els Dotze i els donà poder i autoritat per a treure tots els dimonis i guarir malalties»

Mn. Jordi CASTELLET i Sala (Sant Hipòlit de Voltregà, Barcelona, Espanya)

Avui vivim uns temps en què noves malalties mentals assoleixen nivells insospitats, com mai no n'hi havia hagut en el curs de la història. El ritme de vida actual imposa estrès a les persones, cursa per consumir i aparentar més que el veí, tot amanit amb unes fortes dosis d'individualisme, que construeixen una persona aïllada de la resta dels mortals. Aquesta solitud a què molts són obligats per raó de conveniències socials, per pressió laboral, per convencions esclavitzadores, fa que molts sucumbeixin a la depressió, les neurosis, les histèries, les esquizofrènies o d'altres desequilibris que marquen profundament el futur d'aquella persona.

«Jesús va reunir els Dotze i els donà poder i autoritat per a treure tots els dimonis i guarir malalties» (Lc 9,1). Mals, aquests, que podem identificar en el mateix Evangeli com a malalties mentals.

La trobada amb el Crist, que es la Persona completa i realitzada, aporta un equilibri i una pau que són capaços d'asserenar els ànims i de fer retrobar la persona amb ella mateixa, aportant-li claredat i llum en la seva vida i en l'enfocament del seu futur. L'Evangeli és criteri per aclarir dubtes, bo per a instruir i ensenyar, educar els joves i els grans, i encaminar les persones pel camí de la vida, aquella que mai no s'ha de marcir.

«Ells passaven per tots els pobles anunciant la bona nova» (Lc 9,6). És aquesta també la nostra missió: viure i meditar l'Evangeli, la mateixa paraula de Jesús, per tal de deixar-la penetrar en el nostre interior. Així, a poc a poc, podrem trobar el camí a seguir i la llibertat a realitzar. Com va escriure sant Joan Pau II, «la pau ha de realitzar-se en la veritat (...); ha de fer-se en la llibertat».

Que sigui el mateix Jesucrist, que ens ha cridat a la fe i a la joia eterna, qui ens ompli de la seva esperança i amor, Ell que ens ha donat una nova vida i un futur inesgotable.

Pensaments per a l'Evangeli d'avui

  • «No podré reposar fins a la fi del món, mentre hi hagi ànimes per a salvar» (Santa Teresina de Lisieux)

  • «Qui ha trobat veritablement Crist no pot tenir-lo tan sols per a si, l’ha d’anunciar» (Sant Joan Pau II)

  • «Tots els fidels han rebut de Déu l’encàrrec de l’apostolat en virtut del baptisme i de la confirmació. Per això els laics, individualment o formant associacions, tenen l’obligació i el dret de treballar perquè el missatge diví de salvació sigui conegut i rebut per tots els homes i per tota la terra» (Catecisme de l’Església Catòlica, nº 900)