La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

El Baptisme del Senyor (B)

Text de l'Evangeli (Mc 1,7-11): En aquell temps, Joan predicava així: «Després de mi ve el qui és més fort que jo, i jo no sóc digne ni d'ajupir-me a deslligar-li les corretges de les sandàlies. Jo us batejo amb aigua, però ell us batejarà amb l'Esperit Sant». Per aquells dies, Jesús vingué des de Natzaret de Galilea i fou batejat per Joan en el Jordà. I tot seguit, mentre sortia de l'aigua, veié que el cel s'esquinçava i que l'Esperit, com un colom, baixava cap a Ell. I una veu digué des del cel: «Tu ets el meu Fill, el meu estimat; en tu m'he complagut».

«Tu ets el meu Fill, el meu estimat; en tu m'he complagut»

Mons. Salvador CRISTAU i Coll Bisbe Auxiliar de Terrassa (Barcelona, Espanya)

Avui, solemnitat del Baptisme del Senyor, acaba el cicle de les festes de Nadal. Diu l’Evangeli que Joan s’havia presentat en el desert i «predicava un baptisme de conversió per al perdó dels pecats» (Mc 1,4). La gent anaven a escoltar-lo, confessaven els seus pecats i es feien batejar per ell al riu Jordà. I entre aquella gent es presentà també Jesús per fer-se batejar.

En les festes de Nadal hem vist com Jesús es manifestava als pastors i als mags que, venint d’Orient, l’adoraren i li oferiren els seus presents. De fet, la vinguda de Jesús al món és per a manifestar l’amor de Déu que ens salva.

I allí, al Jordà, es produí una nova manifestació de la divinitat de Jesús: el cel s’esquinçà i l’Esperit Sant, en forma d’un colom baixava cap a Ell i es va sentir la veu del Pare: «Tu ets el meu Fill, el meu estimat; en tu m'he complagut» (Mc 1,11). És el Pare del cel en aquest cas i l’Esperit Sant qui ho manifesten. És Déu mateix que ens revela qui és Jesús, el seu Fill estimat.

Però no era una revelació només per a Joan i els jueus. Era també per a nosaltres. El mateix Jesús, el Fill estimat del Pare, manifestat als jueus al Jordà, es manifesta contínuament a nosaltres cada dia. En l’Església, en la pregària, en els germans, en el Baptisme que hem rebut i que ens ha fet fills del seu mateix Pare.

Preguntem-nos doncs: —Reconec la seva presència, el seu amor a la meva vida? —Visc una veritable relació d’amor filial amb Déu? Diu el Papa Francesc: «El que Déu vol de l’home és una relació “papà-fill”, acariciar-lo, i li diu: ‘Jo sóc amb tu’».

També a nosaltres el Pare del cel, enmig de les nostres lluites i dificultats ens diu: «Tu ets el meu Fill, el meu estimat; en tu m'he complagut».

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.