La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

4 d'agost: Sant Joan Mª Vianney, prevere
Podcast Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 9,35—10,1): En aquell temps, Jesús recorria totes les viles i pobles, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint malalties i xacres de tota mena. En veure les multituds, se'n compadí, perquè estaven malmenades i abatudes, com ovelles sense pastor. Llavors digué als seus deixebles: «La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors». Jesús va cridar els seus dotze deixebles i els donà poder de treure els esperits malignes i de guarir malalties i xacres de tota mena.

© Albada Editorial / evangeli.net

«Jesús recorria totes les viles (...) anunciant la bona nova del Regne i guarint malalties»

Mn. Josep Mª CAMPRUBÍ i Rovira (Barcelona, Espanya)

Avui és la festa de Sant Joan Mª Vianney, un pastor segons el cor de Déu, que lliurà la seva vida en humil i abnegat servei ministerial per a la salvació de les seves ovelles. Tot seguint els passos de Jesús, el sant Rector d'Ars concebé la tasca sacerdotal en aquesta clau de volta tan ben definida en l'Evangeli d'avui: es compadí de les multituds malmenades i abatudes (cf. Mt 9,36), oferint-los una mà amiga que els permetés de ser redimits. La seva acció sanant fou, sobretot, de les dolences i malalties de l'esperit. Des de l'humil lloc encomanat a la seva diligent cura pastoral, la seva fama —com la de Jesús— s'estengué per arreu, i a ell acudien les gents afamades de pau.

La tasca de tot bon apòstol, en línia amb l'exemple del Mestre, és definida per uns moments clau: anunciar la Bona Nova del Regne; proclamar als quatre vents que Déu és Amor i que, per tant, Ell t'estima i no deixarà mai d'estimar-te. Creu-t'ho!

I, aleshores, la segona part podrà ser una realitat: «Jesús va cridar els seus dotze deixebles i els donà poder de treure els esperits malignes i de guarir malalties i xacres de tota mena» (Mt 10,1). La paraula proclamada amb força pel deixeble i acceptada per l'oient creient allunya els esperits enemics que amenacen la nostra pau, i ens cura de la dolença més cruel que ens martiritza: la manca d'amor.

«El nostre cor és petit, però l'oració l'engrandeix i el fa capaç d'estimar Déu. L'oració és un anticipació del cel» (Sant Joan Mª Vianney). Profund coneixedor de l'interior de l'home, el sant Rector d'Ars portà en la seva oració moltes ànimes i les menà a experimentar la tendresa del Bon Pastor. Necessitem prendre la mà del Crist que se'ns ofereix sota la figura d'un pastor o d'una persona sensible al nostre dolor.

Pensaments per a l'Evangeli d'avui

  • «Per a portar una bona vida cristiana, mai és tard: sigui quin sigui el nostre passat, la nostra edat, els nostres defectes... Els sants no tots han començat bé, però tots han sabut acabar bé» (Sant Joan Mª Vianney)

  • «Hi ha un estil de vida i un anhel de fons que tots estem cridats a conrear. Ben mirat, el que va fer sant al capellà d’Ars va ser la seva humil fidelitat a la missió a la qual Déu l’havia cridat; va ser el seu constant abandonament, ple de confiança, en mans de la divina Providència» (Benet XVI)

  • «En celebrar el sagrament de la Penitència, el sacerdot compleix el ministeri del Bon Pastor que busca l’ovella perduda, el del Bon Samarità que guareix les ferides, del Pare que espera el fill pròdig i l’acull quan torna, del jutge just que no fa accepció de persones i que emet un judici a la vegada just i misericordiós. En resum, el prevere és el signe i l’instrument de l’amor misericordiós de Déu envers el pecador» (Catecisme de l’Església Catòlica, nº 1.465)