La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

4 d'Agost: Sant Joan Mª Vianney, prevere

Podcast Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 9,35—10,1): En aquell temps, Jesús recorria totes les viles i pobles, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint malalties i xacres de tota mena. En veure les multituds, se'n compadí, perquè estaven malmenades i abatudes, com ovelles sense pastor. Llavors digué als seus deixebles: «La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors». Jesús va cridar els seus dotze deixebles i els donà poder de treure els esperits malignes i de guarir malalties i xacres de tota mena.

«Jesús recorria totes les viles (...) anunciant la bona nova del Regne i guarint malalties»

Mn. Josep Mª CAMPRUBÍ i Rovira (Barcelona, Espanya)

Avui és la festa de Sant Joan Mª Vianney, un pastor segons el cor de Déu, que lliurà la seva vida en humil i abnegat servei ministerial per a la salvació de les seves ovelles. Tot seguint els passos de Jesús, el sant Rector d'Ars concebé la tasca sacerdotal en aquesta clau de volta tan ben definida en l'Evangeli d'avui: es compadí de les multituds malmenades i abatudes (cf. Mt 9,36), oferint-los una mà amiga que els permetés de ser redimits. La seva acció sanant fou, sobretot, de les dolences i malalties de l'esperit. Des de l'humil lloc encomanat a la seva diligent cura pastoral, la seva fama —com la de Jesús— s'estengué per arreu, i a ell acudien les gents afamades de pau. La tasca de tot bon apòstol, en línia amb l'exemple del Mestre, és definida per uns moments clau: anunciar la Bona Nova del Regne; proclamar als quatre vents que Déu és Amor i que, per tant, Ell t'estima i no deixarà mai d'estimar-te. Creu-t'ho! I, aleshores, la segona part podrà ser una realitat: «Jesús va cridar els seus dotze deixebles i els donà poder de treure els esperits malignes i de guarir malalties i xacres de tota mena» (Mt 10,1). La paraula proclamada amb força pel deixeble i acceptada per l'oient creient allunya els esperits enemics que amenacen la nostra pau, i ens cura de la dolença més cruel que ens martiritza: la manca d'amor. «El nostre cor és petit, però l'oració l'engrandeix i el fa capaç d'estimar Déu. L'oració és un anticipació del cel» (Sant Joan Mª Vianney). Profund coneixedor de l'interior de l'home, el sant Rector d'Ars portà en la seva oració moltes ànimes i les menà a experimentar la tendresa del Bon Pastor. Necessitem prendre la mà del Crist que se'ns ofereix sota la figura d'un pastor o d'una persona sensible al nostre dolor.