La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 4 d'Agost: Sant Joan Mª Vianney, prevere

Text de l'Evangeli (Mt 9,35—10,1): En aquell temps, Jesús recorria totes les viles i pobles, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint malalties i xacres de tota mena. En veure les multituds, se'n compadí, perquè estaven malmenades i abatudes, com ovelles sense pastor (...).

Sant Joan Baptista Mª Vianney, prevere (1786-1859)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI)
(Città del Vaticano, Vaticà)

Avui és la festa de Sant Joan Mª Vianney, un pastor segons el cor de Déu, que lliurà la seva vida en humil i abnegat servei ministerial per a la salvació de les seves ovelles. Des dels primers anys de la seva joventut lluità per tal de conformar-se a la voluntat de Déu, fins i tot en les ocupacions més humils. Conservava en el seu cor el desig d’esdevenir sacerdot, però no fou fàcil reeixir. Després de no poques dificultats i incomprensions, arribà a l’ordenació presbiteral (1815) gràcies a l’ajut de prudents sacerdots que no es detingueren a considerar les seves limitacions humanes, sinó que van saber mirar més enllà, tot intuint l’horitzó de santedat que es perfilava en aquell jove realment singular.

La seva existència fou una catequesi vivent que tenia una eficàcia molt particular quan la gent el veia celebrar la missa, detenir-se en adoració davant del sagrari o passar moltes hores en el confessionari.

—El sant rector d’Ars manifestà sempre una altíssima consideració envers el do rebut. Afirmava: “Oh, quina cosa tan gran és el sacerdoci! No es comprendrà bé sinó en el cel... Si s’entengués en la terra, hom moriria, no de l’ensurt, sinó d’amor”.