La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

  evangeli.net  

Benvolguts amics i amigues:

En els propers dies —tot cloent la Pasqua i reprenent el temps ordinari— arriben importants solemnitats de l’any litúrgic: l’Ascensió, Pentecosta, la Santíssima Trinitat, Corpus Christi i el Sagrat Cor de Jesús.

No són festes “nostres” que les celebrem amb Déu, sinó festes de Déu que Ell celebra amb nosaltres. És el meu desig acompanyar-vos amb unes paraules en cada una d’aquestes celebracions, tot adjuntant un breu comentari (un per setmana) i anticipant —mitjançant links— alguns dels nostres continguts d’evangeli.net.

***

Amb la seva Ascensió als cels, el Crist no desapareix, no ens abandona, no ha anat a un lloc llunyà... És justament a l’inrevés: mai Déu havia estat tan a prop dels homes com a partir de l’Ascensió. Aquell dia, per primera vegada en la història, un Cos humà —el de Jesús— entrà al cel, en la glòria de Déu. Mai abans això havia succeït!

Ésser al cel! No significa romandre en un altre planeta, sinó entrar en un nou nivell de vida: el rostre humà de Jesucrist entra en intimitat divina amb el Pare. Així, en comunió amb el Pare, Jesús ens veu i ens assisteix, en qualsevol lloc i en qualsevol temps. Vivim, doncs, un nou mode de la presència de Jesús entre nosaltres. Ens agradaria tocar-lo i experimentar-lo en la seva Humanitat, però... ara tenim quelcom més gran!: podem “tocar” i viure la seva Divinitat. L’Esperit Sant, l’Eucaristia i la Paraula són el camí per a “tocar” i viure aquest Jesús que, en el seu “anar-se’n” —en realitat— “ha vingut”. Déu és Déu!.

«Me’n vaig, però torno a vosaltres» (Jn 14,28), els havia dit Jesucrist. Els Apòstols així ho experimentaren. De fet, «ells se’n tornaren a Jerusalem plens d’alegria» (Lc 24,52). Al “Déu proper”, a partir d’aquell moment, el podien “tocar” millor que mai. Un gran do! que, alhora, comportava una gran tasca: anar a totes les nacions per a proclamar el Crist Vivent (cf. Mc 16,15). A tot el món? Allò era impossible i irrealitzable. Però ho feren, i ho varen poder fer perquè ara el Crist Rei del món és amb nosaltres com mai.

Antoni Carol i Hostench, pvre.

 

(Coordinador General d’evangeli.net)

evangeli.net
"Contemplar l'Evangeli d'avui" (Evangeli + meditació)
"Master·evangeli.net" (Evangeli + teologia)
"L’Evangeli d’avui per a la família" (Evangeli d'avui + imatge + catequesis)
Si desitges SUBSCRIURE UN AMIC, clica aquí i segueix les indicacions: és molt fàcil!
pixel tracking