La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: Diumenge XIII (C) de durant l'any

Text de l'Evangeli (Lc 9,51-62): Quan es complien els dies en què Jesús havia de ser endut al cel, resolgué de fer camí cap a Jerusalem. Va enviar missatgers davant seu, i ells, tot caminant, entraren en un poble de samaritans per preparar la seva arribada. Però no el volgueren acollir, perquè Ell s'encaminava a Jerusalem. En veure-ho, els deixebles Jaume i Joan van dir-li: «Senyor, ¿vols que diguem que baixi foc del cel i els consumeixi?». Però Jesús es va girar i els renyà. I se n'anaren en un altre poble.

Mentre feien camí, un li digué: «Et seguiré arreu on vagis». Jesús li respongué: «Les guineus tenen caus, i els ocells, nius, però el Fill de l'home no té on reposar el cap». A un altre li digué: «Segueix-me». Ell respongué: «Senyor, deixa'm anar primer a enterrar el meu pare». Jesús li contestà: «Deixa que els morts enterrin els seus morts; tu vés i anuncia el Regne de Déu». Un altre li digué: «Et seguiré, Senyor, però primer deixa'm anar a dir adéu als de casa meva». Jesús li va respondre: «Ningú que mira enrere quan ja té la mà a l'arada no és bo per al Regne de Déu».

«Segueix-me»

Pbro. José MARTÍNEZ Colín
(Culiacán, Mèxic)

Avui, l'Evangeli ens convida a reflexionar sobre el nostre seguici del Crist. Cal saber seguir-lo tal com Ell mateix ho espera. Jaume i Joan encara no havien après el missatge d'amor i de perdó: «Senyor, ¿vols que diguem que baixi foc del cel i els consumeixi?» (Lc 9,54). Els altres convocats encara no es desprenien realment de llurs llaços familiars. Per a seguir Jesucrist i complir amb la nostra missió, cal fer-ho lliures de tot lligam: «Ningú que mira enrere (...) no és bo per al Regne de Déu» (Lc 9,62).

Amb motiu d'una Jornada Missionera Mundial, Sant Joan Pau II va fer una crida als catòlics a esdevenir missioners de l'Evangeli de Crist mitjançant el diàleg i el perdó. El lema d'aquella jornada fou: «La missió és anunci de perdó». El Papa digué que solament l'amor de Déu és capaç d'agermanar els homes de tota raça i cultura, i podrà fer desaparèixer les doloroses divisions, els contrastos ideològics, les desigualtats econòmiques i els violents atropellaments que oprimeixen encara la Humanitat. A través de l'evangelització, els creients ajuden els homes a reconèixer-se com a germans.

Si ens sentim vertaders germans, podrem començar a comprendre'ns i dialogar amb respecte. El Papa ha emfatitzat que l'entossudiment per un diàleg atent i respectuós és una condició per a un autèntic testimoni de l'amor salvífic de Déu, perquè qui perdona obre el seu cor als altres i es fa capaç d'estimar. El Senyor ens ho deixà dit en la Santa Cena: «Us dono un manament nou: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat (...). Tothom coneixerà que sou deixebles meus per l'amor que us tindreu entre vosaltres» (Jn 13,34-35).

Evangelitzar és tasca de tots, malgrat que de manera distinta. Per alguns consistirà en anar a molts països on encara no coneixen Jesús. A d'altres, en canvi, els pertoca evangelitzar al seu voltant. Preguntem-nos, per exemple, si els qui ens envolten saben i viuen les veritats fonamentals de la nostra fe. Tots podem i devem recolzar, amb la nostra pregària, sacrifici i acció, la labor missionera, a més del testimoni del nostre perdó i comprensió envers els altres.