La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge XIII (C) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,51-62): Quan es complien els dies en què Jesús havia de ser endut al cel, resolgué de fer camí cap a Jerusalem. Va enviar missatgers davant seu, i ells, tot caminant, entraren en un poble de samaritans per preparar la seva arribada. Però no el volgueren acollir, perquè Ell s'encaminava a Jerusalem. En veure-ho, els deixebles Jaume i Joan van dir-li: «Senyor, ¿vols que diguem que baixi foc del cel i els consumeixi?». Però Jesús es va girar i els renyà. I se n'anaren en un altre poble (…).

El risc del rebuig de l’Evangeli

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, al nostre voltant, veiem cada dia que molts resten indiferents. La confiança en l’acció de l’Esperit Sant ens ha d’impulsar sempre a anar i predicar l’Evangeli, ens ha de moure al valent testimoni de la fe. Però, a més de la possibilitat d’una resposta positiva al do de la fe, existeix també el risc del rebuig de l’Evangeli, de la no acollida del encontre vital amb el Crist.

Ja sant Agustí plantejava aquest problema: “Nosaltres parlem —deia—, llancem la llavor, escampem la llavor. Hi ha els qui menyspreen, els qui reprotxen, els qui ridiculitzen. Si temem a aquests, ja no tenim res per a sembrar i el dia de la recollida ens quedarem sense collita”.

—El rebuig, per tant, no pot desencoratjar-nos. Com a cristians som testimonis d’aquest terreny fèrtil: la nostra pròpia fe, tot i les nostres limitacions, mostra que existeix la terra bona, on la llavor de la Paraula de Déu produeix abundants fruits de justícia. I tota la història de l’Església amb tots els problemes demostra també que existeix la terra bona, existeix la bona llavor, i dóna fruit.