La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

31 de Gener: Sant Joan Bosco, prevere

Podcast Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 18,1-5): En una ocasió, els deixebles preguntaren a Jesús: «Qui és el més important en el Regne del cel?». Jesús va cridar un infant, el posà enmig d'ells i digué: «Us ho asseguro: si no torneu a ser com els infants, no entrareu pas al Regne del cel. Així, doncs, el qui es faci petit com aquest infant és el més important en el Regne del cel. I qui acull un infant com aquest en nom meu, m'acull a mi».

«Si no torneu a ser com els infants, no entrareu pas al Regne del cel»

P. Julio César RAMOS González SDB (Mendoza, Argentina)

Avui celebrem la memòria de sant Joan Bosco (1815-1888), prevere i fundador de la Societat de Sant Francesc de Sales (Salesians de Don Bosco).

Les paraules de Jesús ens obren la porta a una antiga i, alhora, nova visió del que és ser «el més important en el Regne del cel» (Mt 18,1); visió que nosaltres, avui, hem de recuperar des de l'Evangeli, i convertir-nos. «Si no torneu a ser com els infants», és a dir, si no us convertiu de la visió d'aquest món de supremacia del poder, de la imposició violenta, de l'abús de l'autoritat, «no entrareu pas al Regne del cel» (Mt 18,3). Per tant, aquell qui esdevingui "petit", això és, humil, senzill, pobre, necessitat, «aquest (...) és el més important en el Regne del cel» (Mt 18,4).

Sant Joan Bosco, als nou anys, rebé en un somni la seva vocació. Allí, Juanito, tot trobant-se enmig d'una violenta picabaralla infantil, rebé la crida de Jesús pel seu nom i li digué: «Joan, no pas amb cops, sinó amb bondat i mansuetud reeixiràs guanyar-te aquests...». I, de tal manera aprengué en la seva vida aquest mètode d'amor, que convidava els seus seguidors -ja més tard com a educador experimentat- a «provar d'estimar allò que estimen els joves, per tal que després ells estimin allò que tu mateix estimes», és a dir, anorrea't per a poder elevar, apropa't per a poder assumir, fes-te petit per tal que ells reïxin esdevenir grans.

Demanem avui al Senyor que ens guiï, tal com ho va fer amb sant Joan Bosco, a seguir el seu camí d'amor pacient i atuïment redemptor, per tal de salvar la humanitat, especialment el jovent, «la part més delicada i valuosa de la societat humana», tal com diria el sant educador.

Pensaments per a l'Evangeli d'avui

  • «Feu tot el bé que estigui al vostre abast, però sense ostentació; la violeta encara que estigui amagada, es descobreix per la seva fragància» (Sant Joan Bosco)

  • «Don Bosco va saber fer sentir l’abraçada de Déu a tots els joves que va trobar (...). Donar-los arrels des d’on aferrar-se perquè no els tiri avall el vent que ve, això fan les comunitats que saben mirar a els joves amb els ulls de Déu» (Francesc)

  • «La confiança senzilla i fidel, la seguretat humil i joiosa, són les disposicions que convenen a aquell qui resa el Parenostre» (Catecisme de l’Església Catòlica, nº 2.797)