La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

31 de Gener: Sant Joan Bosco, prevere

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 18,1-5): En una ocasió, els deixebles preguntaren a Jesús: «Qui és el més important en el Regne del cel?». Jesús va cridar un infant, el posà enmig d'ells i digué: «(...) El qui es faci petit com aquest infant és el més important en el Regne del cel. I qui acull un infant com aquest en nom meu, m'acull a mi».

Sant Joan Bosco, prevere (1815-1888)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Sant Joan Pau II) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui celebrem la memòria de sant Joan Bosco, fundador de la Societat de Sant Francesc de Sales (Salesians de Don Bosco). Educat amb profunda intuïció humana i cristiana per la seva mare, rebé de la Providència dons que el fan, des dels seus primers anys, l’amic generós i emprenedor dels seus coetanis. La seva joventut presagia una missió educadora extraordinària. De sacerdot, a un Torí que creix amb força, es posa en contacte directe amb els joves de les presons i amb altres situacions humanes dramàtiques.

I, veritablement, per ells desenvolupa una activitat impressionant amb la paraula, els escrits, les institucions, els viatges i els contactes amb personalitats civils i religioses; per ells, sobretot, demostra una atenció sol•lícita envers les seves persones, per tal que en el seu amor de pare, els joves puguin veure el signe d’un amor més excels.

—Aquest esperit d’iniciativa és fruit d’una interioritat profunda. La seva categoria de sant el situa, amb originalitat, entre els grans fundadors d’instituts religiosos en l’Església. Brilla per molts aspectes. L’expressió “em basta que sigueu joves per tal que us estimi amb tota l’ànima” resumeix el sentir, i, més encara, l’opció educadora fonamental del Sant.