La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

1 d’Agost: Sant Alfons Mª de Liguori, bisbe i doctor de l'Església

Podcast Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,13-19): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal perd el gust, amb què la tornaran salada? Ja no és bona per a res, sinó per a llençar-la fora i que la gent la trepitgi. Vosaltres sou la llum del món. No es pot amagar un poble posat dalt d'una muntanya, i ningú no encén una llàntia per posar-la sota una mesura, sinó en el portallànties, perquè faci llum a tots els qui són a la casa. Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel».

»No us penseu que he vingut a anul•lar els llibres de la Llei o dels Profetes; no he vingut a anul•lar-los sinó a dur-los a la plenitud. Us ho asseguro: mentre durin el cel i la terra, no passarà ni un punt ni una coma de la Llei. Tot arribarà a la plenitud. Per tant, aquell qui deixi de complir un dels manaments més petits i ensenyi als altres a fer el mateix, serà tingut pel més petit en el Regne del cel, però aquell qui els compleixi i ensenyi a complir-los, serà tingut per gran en el Regne del cel».

«Vosaltres sou la sal de la terra (...). Vosaltres sou la llum del món»

Rev. D. Juan Carlos ALAMEDA Vega (San Cristóbal de La Laguna, Espanya)

Avui, festa de sant Alfons Mª de Liguori (1696-1787), implorem la intercessió d’algú que va saber dir “sí” al Senyor i que va prendre molt seriosament les paraules de l’Evangeli: «Vosaltres sou la sal de la terra» (Mt 5,13).

Alfons era de família distingida, intel•ligent i estudiós. Advocat als 19 anys i home just que no perd cap cas! Un dia descobrí que havia recolzat —sense saber-ho— una causa que no era justa, i això el menà a replantejar-se radicalment la vida. Va fer un recés i rebé la Confirmació. Aquests dos esdeveniments revifaren el seu fervor. L’any següent, en dues ocasions escoltà una veu que li deia: —Abandona el món i lliura’t a mi. Molt aviat Déu li confirmà quina era la seva voluntat.

Anà a l’església de la Mare de Déu de la Misericòrdia a demanar ser admès a l’Oratori. Això el menà a consagrar-se a Ella i a ser en el seu apostolat un fidel reflex de l’amor a la Santíssima Verge. En paraules del Papa Francesc: «Maria és la mare del “sí”. Sí al somni de Déu, sí al projecte de Déu, sí a la voluntat de Déu. Un sí que, com sabem, no li fou gens fàcil de viure. Per això l’estimem tant i trobem en Ella una veritable Mare que ens ajuda a mantenir viva la fe i l’esperança enmig de situacions complicades».

Descobrir —tal com va fer sant Alfons Mª— les autèntiques “Glòries de Maria” és descobrir el que significa seguir Jesucrist en plenitud, conèixer-lo i estimar-lo per a dur als altres l’alegria de l’Evangeli. Aquest sant d’avui estimà generosament Déu, la Verge Maria i totes les persones: tot un exemple per a nosaltres! Podem preguntar-li al Senyor en la nostra pregària què vol de nosaltres, i romandre atents —tal com ho feu sant Alfons Mª— per tal de respondre a la seva crida. Siguem generosos!, i responguem com la nostra Mare del cel: «Que es compleixin en mi les teves paraules» (Lc 1,38).

Pensaments per a l'Evangeli d'avui

  • «Conformar-se amb la voluntat de Déu és la pregària més bonica de l’ànima cristiana» (Sant Alfons Maria de Liguori)

  • «Sant Alfons ens recorda que la relació amb Déu és essencial en la nostra vida, i es realitza parlant amb Déu en la pregària personal quotidiana i amb la participació en els sagraments» (Benet XVI)

  • «La Llei evangèlica ‘completa’, afina, supera i duu a la perfecció la Llei antiga. En les benaurances completa les promeses divines tot elevant-les i ordenant-les al ‘Regne del cel’ (...)» (Catecisme de l’Església Catòlica, nº 1.967)