La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

27 de setembre: Sant Vicenç de Paül, prevere
Podcast Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 9,35-38): En aquell temps, Jesús recorria totes les viles i pobles, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint malalties i xacres de tota mena. En veure les multituds, se'n compadí, perquè estaven malmenades i abatudes, com ovelles sense pastor. Llavors digué als seus deixebles: «La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors».

«La collita és abundant, però els segadors són pocs»

Mn. Joan CASALS (Súria, Barcelona, Espanya)

Avui, en la memòria de sant Vicenç de Paül, pobre entre els pobres, som urgits a contemplar el nostre entorn per a prendre consciència de les necessitats i problemàtiques socials, espirituals, econòmiques... que ens envolten. “Església en sortida” fins a les més estrictes i serioses perifèries existencials com ens demana el Papa Francesc: «Somio una opció missionera capaç de transformar-ho tot, per tal que els costums, els estils, els horaris, el llenguatge i tota estructura eclesial es converteixi en una via adequada per a l’evangelització del món actual més que per a l’autopreservació».

És totalment necessari que ens compadim de nosaltres mateixos i dels altres en tantes misèries que ens envaeixen sovint: la por, la persecució, la manca d’aliment o estimació... Deixant-nos ser i fer-nos pobres per a posar-nos al servei de Déu en els més pobres, qui d’acord al carisma de sant Vicenç de Paul «han de ser sempre els nostres amos i senyors». Ells representen el mateix Crist, qui va escollir ser pobre. Sempre des d’un renovat ànim de la nostra ànima per a vèncer el desencís i desencant que en tants moments ens afecta. Així superem la trista imatge que en els nostres temps i en tants indrets es repeteix malmenada i abatuda, fins i tot en la vida dels qui ens diem cristians, talment com “ovelles sense pastor”, per a poder néixer de nou a l’amor de Déu, «a la salvació i al consol de tots», com ens demana sant Vicenç de Paul.

Hem d’exposar-nos voluntàriament al servei dels altres; «la collita és abundant» (Mt 9,37). La caritat de Jesucrist ens obliga en l’obra de la redempció que Ell va començar oferint la seva vida a la Creu per a la salvació de tots. Els segadors som pocs, però amb aquest amor som cridats a fer el que la caritat ens mana.

Pensaments per a l'Evangeli d'avui

  • «L’amor és inventiu fins a l’infinit» (Sant Vicenç de Paül)

  • «Sant Vicenç de Paül estava convençut que la humilitat, la mansuetud i la senzillesa són condicions essencials per encarnar la llei de la llavor que dóna vida morint» (Francesc)

  • «La pregària de fe no consisteix només a dir ‘Senyor, Senyor’, sinó a portar el cor a complir la voluntat del Pare (Mt 7,21). Jesús crida els seus deixebles a incorporar a la pregària aquest afany de cooperar al designi diví» (Catecisme de l’Església Catòlica, nº 2.611)