La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

27 de setembre: Sant Vicenç de Paül, prevere
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 9,35-38): En aquell temps, Jesús recorria totes les viles i pobles, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint malalties i xacres de tota mena (...).

Sant Vicenç de Paül, prevere (1581-1660)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui celebrem sant Vicenç de Paül (1581-1660), “pobre entre els pobres” i patró de les organitzacions caritatives catòliques. A la França del 1600, conegué de primera mà el fort contrast entre els més rics i els més pobres. De fet, com a sacerdot, tingué ocasió de freqüentar tant els ambients aristocràtics com el camps, igual que les barriades de París.

Empès per l’amor del Crist, Vicenç de Paül organitzà formes estables de servei a les persones marginades, donant vida a les anomenades “Charitées”, les “Caritats”, o bé grups de dones que posaven el seu temps i béns a disposició dels més marginats. D’aquelles voluntàries, algunes elegiren consagrar-se totalment a Déu i als pobres, i així, juntament amb santa Lluïsa de Marillac, sant Vicenç fundà les “Filles de la Caritat”, primera congregació femenina que visqué la consagració «en el món», entre la gent, amb els malalts i els necessitats.

—«La finalitat principal de les Filles de la Caritat és imitar la vida de Jesucrist a la terra, servir als pobres corporalment i espiritual, és a dir, ajudar-lo a conèixer Déu i a emprar els mitjans per a salvar-se» (Sant Vicenç de Paül).