La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Contemplar l'Evangeli d'avui

Evangeli d'avui + homilía (de 300 paraules)

11 de Juny: Sant Bernabé, apòstol

Podcast Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 10,7-13): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Pel camí prediqueu dient: ‘El Regne del cel és a prop’. Cureu malalts, ressusciteu morts, purifiqueu leprosos, traieu dimonis; de franc ho heu rebut, doneu-ho també de franc. No us emporteu cap moneda: ni d'or, ni de plata, ni de coure; no prengueu sarró per al camí, ni dos vestits, ni sandàlies, ni bastó. El qui treballa, bé es mereix que el mantinguin. Quan entreu en una vila o en un poble, busqueu si hi ha algú digne de rebre-us i quedeu-vos-hi fins que deixeu aquell lloc. Quan entreu a la casa, saludeu els qui hi habiten; si la casa n'és digna, que rebi la pau que li desitgeu, i si no n'és digna, que la pau torni a vosaltres».

«Pel camí prediqueu dient: ‘El Regne del cel és a prop’. Cureu malalts, ressusciteu morts...»

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui celebrem l'apòstol Josep, «a qui els Apòstols havien donat el sobrenom de Bernabé, que vol dir “fill de la consolació”» (Ac 4,36). Des del principi fou generós: «Es va vendre un camp que posseïa i va portar els diners als peus dels Apòstols» (Ac 4,37). Portà sant Pau fins als Apòstols, quan tots li tenien por, i amb ell obrí l'apostolat a tots els pobles. Primer, a Antioquia, on «encoratjava tots a mantenir-se fidels al Senyor amb cor decidit, ja que ell era un home bo i ple de l'Esperit Sant i de fe. Així, molta gent fou guanyada per al Senyor» (Ac 11,23-24). El seu zel apostòlic fou exemplar, tot posant en pràctica el manament del Mestre: «Pel camí prediqueu dient: ‘El Regne del cel és a prop’» (Mt 10,7).

«Separeu-me Bernabé i Saule per a dedicar-los a l'obra a què els he cridat» (Ac 13,2), proclamà l'Esperit Sant: anaren a Xipre i Àsia Menor, i patiren molt pel Senyor. Tingueren també llurs diferències i se separaren per motiu de Marc, que els abandonà a meitat de viatge, i Pau ja no l'acceptava en el següent; però Bernabé va saber confiar en ell i veurem després Marc com un gran col·laborador de Pere i Pau.

Aprenguem a no catalogar la gent per a sempre, que «les ànimes, com el bon vi, milloren amb el temps» (Sant Josepmaria), quan se les sosté amb la confiança i se les estima, ja que «ningú pot ser conegut sinó quan se l'estima» (Sant Agustí).

Quan vegem que algú flaqueja o retrocedeix, perseverem com Bernabé, sobrenom que significa també “home esforçat”, i “el qui anima i entusiasma”. Són característiques de les que avui n'estem necessitats. Per això acudim al Senyor amb les paraules de la col·lecta: «Feu que l'Evangeli de Crist, que ell [Bernabé] predicà amb valentia, sigui proclamat arreu d'obra i de paraula».

Sant Nadal i feliç any nou 2021 en el Senyor Déu

Et desitja l'equip d'evangeli.net