La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

11 de Juny: Sant Bernabé, apòstol

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 10,7-13): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Pel camí prediqueu dient: ‘El Regne del cel és a prop’. Cureu malalts, ressusciteu morts, purifiqueu leprosos, traieu dimonis; de franc ho heu rebut, doneu-ho també de franc (…)».

Sant Bernabé, apòstol

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui celebrem l'apòstol “Bernabé”, que significa “fill de l’exhortació” (Ac 4,36) o “fill del consol”, sobrenom d’un jueu levita nascut a Xipre. Havent-se establert a Jerusalem, fou un dels primers en abraçar el cristianisme després de la resurrecció del Senyor. Amb gran generositat va vendre un camp de la seva propietat i lliurà els diners als Apòstols per a les necessitats de l’Església (cf. Ac 4,37). Es va fer garant de la conversió de Saule davant la comunitat cristiana de Jerusalem, que encara desconfiava del seu antic perseguidor (cf. Ac 9,27). Enviat a Antioquia de Síria, anà a cercar Saule, a Tars, on s’havia retirat, i amb ell passà un any sencer, tot dedicant-se a l’evangelització d’aquella important ciutat, en l’Església de la qual Bernabé era conegut com a profeta i doctor (cf. Ac 13,1). L’Església d’Antioquia envià Bernabé en missió, juntament amb Pau, realitzant el que hom acostuma a denominar com el primer viatge missioner de l’Apòstol.

—Amb Pau, anà després al Concili de Jerusalem, on, després d’un profund examen de la qüestió, els Apòstols amb els ancians decidiren separar de la identitat cristiana la pràctica de la circumcisió. Només així, al final, varen permetre oficialment que fos possible a l’Església dels pagans, una Església sense circumcisió: som fills d’Abraham solament per la fe en el Crist.