La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

evangeli.net

Benvolguts amics i amigues:

 

L’Encarnació del Fill etern de Déu —Segona Persona de la Santíssima Trinitat— ens ha dut la salvació i, amb ella, una coneixença inaudita de la intimitat de Déu. “Inaudita” vol dir que “mai s’havia escoltat”, és a dir, que aquest fet no té precedents en la història de la humanitat. Mai havíem sabut tant de Déu! (llegir més).

Ens trobem davant d’un “excés de Revelació”, perquè Déu no ha obert el seu Cor segons la mesura del que nosaltres podem entendre o correspondre. No!, Ell ens ha dit fins i tot més del que podíem captar. Això no és un inconvenient, sinó tot el contrari: amb humilitat, aquí hi entreveiem la grandesa de Déu y de la seva generositat. En el “no veure”, àdhuc, “hi veiem més”! Déu és així! És Amor sense límits i se’ns dóna sense límits: a la Creu, en l’Eucaristia, en la Paraula...

«Moltes coses tinc encara a dir-vos, però ara no les podeu suportar. Quan vindrà ell, l’Esperit de la veritat, us guiarà a la veritat completa» (Jn 6,12-13): el dia de Pentecosta es complí aquesta paraula. «Es trobaven tots junts —pregant— en un mateix lloc» i vingué impetuosament —solemnement— l’Esperit Sant (cf. Ac 2,1-2). Són una evidència històrica els fruits de l’arribada de l’Esperit Sant: aquell mateix dia, prop de tres mil persones reberen el baptisme... i avui dia —cada dia, avui mateix— moltes més ho fan. L’Esperit Sant “treballa” molt i molt discretament! (llegir més).

Però, qui és, com és l’Esperit Sant? En paraules de Joan Pau II, «hom pot dir que Déu en la vida íntima “és amor” que es personalitza en l’Esperit Sant, Esperit del Pare i del Fill». L’amor entre el Pare i el Fill és tan gran (infinit!) que aquest mateix Amor és una Persona de rang diví: Amor Infinit (llegir més).

L’Esperit Sant roman com el “Déu amagat”, però no “desconegut” per a qui li parla: «L’Esperit Sant no té per a consol nostre la visió d’una Persona divina vivent enmig de nosaltres de manera humana, sinó solament la constatació dels efectes de la seva presència i de la seva actuació en nosaltres i en el món» (Joan Pau II). L’Amor Diví actua tan profundament que, si som dòcils al seu buf, acarona i configura els nostres pensaments i els actes de la nostra voluntat, fins el punt d’esdevenir “l’ànima de la meva vida” (llegir més). Ell pot esdevenir el Gran Amic i el Gran Íntim de la meva vida, enviat com Amor del Pare i del Fill. Més ja no és pot demanar!

Antoni Carol i Hostench, pvre.

(Coordinador general de evangeli.net)

 

***

evangeli.net: "Contemplar l'Evangeli d'avui" (Evangeli + meditació) i "Master·evangeli.net" (Evangeli + teologia)

 

 

 

+ + + + +

Si desitges SUBSCRIURE UN AMIC, clica aquí i segueix les indicacions: és molt fàcil!