La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 30 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 13,18-21): En aquell temps, Jesús deia: «A què s’assembla el regne de Déu i a què el compararé? És semblant a un gra de mostassa que prengué un home i el llançà en el seu hort, i cresqué, i es convertí en arbre; i els ocells del cel descansaren en les seves branques».

I novament digué: «A què compararé el regne de Déu? És semblant al llevat que prengué una dona i l’amagà en tres mesures de farina, fins que tot fermentà».

La "mesura de Déu" (Paràbola del gra de mostassa)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui possiblement estiguem davant una nova època de la història de l'Església en la que tornem a veure una cristiandat semblant a aquell gra de mostassa, que ja està ressorgint en grups petits, aparentment poc significatius, però que gasten la seva vida donant entrada a Déu al món.

Els camins de Déu mai no condueixen a resultats ràpidament mesurables, i això hom pot comprovar-ho veient com Jesucrist finí a la creu: la mesura que utilitza Déu no és la de les estadístiques precises. Nogensmenys, allò que succeí amb el gra de mostassa i amb un xic de llevat fou quelcom enormement important i decisiu, tot i que els deixebles de Jesús aleshores no ho podien veure. Per a conèixer els resultats en aquestes qüestions cal oblidar-se totalment del proporcions quantitatives.

—No som un negoci que es comptabilitzi fent càlculs del tipus "estem venent molt". Senyor, desitjo prestar-vos el servei de la meva vida i deixar-la a les vostres mans. I Vós hi posareu "l'increment", quan i com Vós vulgueu.