La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

1 de Novembre: Tots Sants

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,1-12a): En aquell temps, en veure Jesús les multituds, pujà a la muntanya, s'assegué, i se li acostaren els deixebles. Llavors, prenent la paraula, començà a instruir-los dient: «Feliços els pobres en l'esperit: d'ells és el Regne del cel! (...). Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies! Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel».

Tots Sants

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui contemplem el "misteri de la comunió dels sants" del cel i de la terra. No estem sols; estem envoltats d'un gran núvol de testimonis: amb ells formem el Cos del Crist. El gloriós exèrcit dels sants intercedeix per nosaltres davant del Senyor; ens acompanya en el nostre camí vers el Regne i ens estimula a mantenir la nostra mirada fixada en Jesús.

L'Evangeli de la festa presenta l'anunci de les "Benaurances". En realitat, el benaurat per excel•lència és només Jesucrist. En efecte, Ell és el vertader pobre d'esperit, el qui plora, el mansuet, el misericordiós... Les Benaurances ens mostren la fesomia espiritual de Jesús i, així, manifesten el seu misteri, el misteri de passió i d'alegria de la resurrecció. Aquest misteri, que és misteri de veritable benaurança, ens convida al seguiment de Jesucrist i, així, al camí que ens mena a ella.

—També nosaltres podem participar de la seva benaurança. Amb Ell el que és impossible esdevé possible: amb el seu ajut podem arribar a ser perfectes com el Pare celestial.