La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 7 de Pasqua
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 17,11b-19): En aquell temps, Jesús va alçar els ulls al cel i digué: «Pare sant, guarda'ls en el teu nom, els que m'has donat (...). Jo els he confiat la teva paraula, però ara el món els odia, perquè no són del món, com jo tampoc no en sóc. No et demano que els treguis del món, sinó que els preservis del Maligne (...)».

El "món"

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui Jesús ens sorprèn amb una paradoxa: diu que no som del món i demana protecció per a nosaltres, però alhora ens envia al món. I... la història ensenya que el món —segons temps i llocs— odia els cristians.

Cal distingir! "Món" significa, principalment, la "creació" nascuda de l'amor del Creador. No és "lloc de perdició", sinó "el nostre lloc". Jesús prega el Pare que no ens tregui del món: som del "segle" i l'estimem (som "seculars"). Secundàriament, "món" significa "oposició a Déu", la diabòlica pretensió d'edificar el "segle" sense el Creador. Per això és produeix un món inhumà: quan l'home persegueix Déu, l'home persegueix l'home. Jesús ens prevé d'aquest "mundanisme" (o "secularisme").

—Creador meu, concediu-me estimar apassionadament la vida a la terra i, alhora, alçar els meus ulls vers Vós per tal de difondre el vostre amor en el món. Feu que visquem entre nosaltres units a Vós, que sou la Veritat.