La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 11 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 6,7-15): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) Vosaltres, pregueu així: ‘Pare nostre del cel, santifica el teu nom, vingui el teu Regne, que es faci la teva voluntat aquí a la terra com es fa en el cel. Dóna'ns avui el nostre pa de cada dia; perdona les nostres ofenses, així com nosaltres perdonem els qui ens ofenen; no permetis que caiguem en la temptació, i allibera'ns del mal’ (...)».

El "Parenostre": la pregària dels fill de Déu

Fra Josep Mª MASSANA i Mola OFM (Barcelona, Espanya)

Avui, els deixebles, seduïts per la persona de Jesús mentre pregava, li demanen una instrucció sobre com resar: el "Parenostre" és la resposta a aquesta comanda. És una oració concentrada en set peticions, plena de sentit teològic, en contrast amb la xerrameca i verborrea dels pagans quan resen.

Per a Jesús, pregar és parlar amb el Pare, per l'Esperit Sant que el fa exclamar: "Papà!", la paraula més tendra pronunciada per un fill. Les tres primeres peticions se centren en Déu: el seu regne, la seva santedat, la seva voluntat. Les altres quatre miren l'home i les seves necessitats: pa, perdó, força contra la temptació i el Maligne. Nosaltres, fills en el Fill, ens centrem també en Déu tot exposant-li confiadament les nostres necessitats.

—Pare! Què n'és de bonic cridar-vos amb aquest nom, bo i tenint un sol cor (concordes), una sola ànima (unànimes), i una sola veu (a l'uníson) amb el vostre Fill estimat, el nostre germà Jesús!