La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 12 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 8,1-4): En aquell temps, Jesús baixà de la muntanya, i molta gent es posà a seguir-lo. Llavors es va acostar un leprós, es prosternà davant d'Ell i li deia: «Senyor, si voleu, em podeu purificar». Jesús va estendre la mà i el tocà dient: «Ho vull, queda pur». A l'instant quedà pur de la lepra. Jesús li digué: «Vigila de no dir-ho a ningú. Vés a fer-te examinar pel sacerdot i presenta l'ofrena que va ordenar Moisès: això els servirà de prova».

La fe és un confiat lliurar-se a un “Tu” que és Déu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, què significa creure? Cal una renovada educació en la fe, que comprengui un coneixement de las seves veritats i dels esdeveniments de la salvació, però que sobretot neixi d’un vertader encontre amb Déu en Jesucrist, d’un estimar-lo, de confiar en Ell, de manera que tota la vida resti involucrada en tot això.

Avui, junt a tants signes de bé, creix al nostre voltant també un cert desert espiritual. A vegades les idees mateixes de progrés i benestar mostren igualment les seves ombres. Cert tipus de cultura, a més, ha educat a moure’s solament en l’horitzó de les coses, del que és factible; a creure solament en allò que es veu i es toca amb les pròpies mans. En aquest context tornen a emergir algunes preguntes fonamentals: quin sentit té viure? Què ens espera rere del llindar de la mort?

—La fe és un confiat lliurar-se a un “Tu” que és Déu, el qual em dóna una certesa distinta, però no menys sòlida que la que m’arriba del càlcul exacte o de la ciència.