La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 25 (B) de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 9,30-37): En aquell temps, Jesús i els seus deixebles passaven per Galilea, però Jesús no volia que ho sabés ningú. Instruïa els seus deixebles i els deia: «El Fill de l'home serà entregat en mans dels homes, i el mataran; però, un cop mort, al cap de tres dies ressuscitarà (...).

Jesús, el "Servent de Déu", anuncia la seva passió

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, arribem al segon dels tres preanuncis de la passió que jalonen la pujada de Jesús a Jerusalem. A aquest ensenyament del Senyor, sempre!, segueix la resistència dels deixebles. Jesús els (ens) corregeix: l'ascens a Déu es produeix precisament en el descens del servei humil, en el descens de l'amor.

Déu mateix, en Jesucrist, es manifesta en aquest descens: no va fer ostentació de la seva condició divina, sinó que s'anorreà tot prenent la condició d'esclau, fins a sotmetre's a la "mort de creu" (cf. Fl 2,6-9). Els anuncis de la passió troben la seva culminació en l'explicació que segueix al darrer d'ells: "El Fill de l'home no ha vingut per tal que el serveixin, sinó per a servir i donar la seva vida en rescat per tots" (Mc 10,45).

—Jesús és el "Servent" de Déu que pateix i mor, tal com el profeta Isaïes havia previst en els seus cants. El "servir" és la veritable forma de regnar, i ens deixa pressentir quelcom de com Déu es "Senyor".