La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 31 (B) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 12,28-34): En aquell temps, un dels mestres de la Llei, que havia sentit la discussió i havia trobat bona la resposta de Jesús, se li va acostar i li va fer aquesta pregunta: «Quin és el primer de tots els manaments?». Jesús va respondre: «El primer és: ‘Escolta, Israel: el Senyor és el nostre Déu, el Senyor és l'únic. Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l'ànima, amb tot el pensament i amb tota la força’. El segon és aquest: ‘Estima els altres com a tu mateix’. No hi ha cap manament més gran que aquests» (...).

El primer manament (estimar Déu) i el segon (estimar el proïsme) formen un únic precepte

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, mentre que un escriba pregunta pel "primer" manament, Jesús parla de dos manaments, que en realitat formen un sol precepte. Apareix, així, la imprescindible interacció entre amor a Déu i amor al proïsme. En tot cas, ambdós viuen de l'amor que ve de Déu, que s'ha avançat en estimar-nos.

Sens el contacte amb Déu, veurem en el proïsme solament un "altre", sense reeixir a reconèixer en ell la imatge divina. Pel contrari, si hom omet del tot l'atenció a l'altre, volent ser només "piadós", es panseix també la relació amb Déu: serà únicament una relació "correcta", però sense amor. Solament la meva disponibilitat per ajudar al proïsme, per a manifestar-li amor, em fa sensible també davant Déu. Només el servei al proïsme obre els meus ulla al que Déu fa per mi i a la grandesa del seu amor envers a mi.

—Els sants han adquirit la seva capacitat d'estimar el proïsme de manera sempre renovada gràcies al seu encontre amb el Senyor i, a l'inrevés: l'amor creix a través de l'Amor!